O boală misterioasă a ucis în câteva zile un cuplu aflat în vacanță în Fiji

Data publicării:
cuplu fiji

Un cuplu din SUA a murit, în timpul unei vacanțe în Fiji, după ce ambii au contractat o boală misterioasă, despre care medicii cred că ar fi fost cauzată de un virus încă neidentificat, relatează The New York Post.

David și Michelle Paul au început să se simtă rău în timpul vacanței, cu doar o zi înainte să se întoarcă acasă. „Știau că se întâmplă ceva cu corpul lor, așa că au mers la spital”, au povestit rudele celor doi.

În ciuda ajutorului acordat de medici, starea celor doi s-a înrăutățit rapid. Michelle a murit prima, iar soțul ei urma să fie transportat pentru a fi tratat în Australia, însă a decedat și el înainte de a fi urcat în avion.

Ministrul sănătății din Fiji a declarat că cei doi soți au murit la doar câteva zile distanță unul de celălat, în orașul Nadi, iar cauza morții nu a putut fi stabilită. Ministrul a adăugat că autoritățile colaborează cu medici legiști, cu specialiști de la Organizația Mondială a Sănătății și cei de la Centrul pentru Prevenția și Controlul Bolilor din SUA pentru a identifica ce anume a provocat moartea celor doi.

Trupurile americanilor nu pot fi repatriate, până când nu va fi identificată cauza morții. Iar dacă se dovedește că cei doi au fost răpuși de o infecție, atunci trupurile lor vor fi incinerate.

Organizația Mondială a Sănătății a declarat că în Fiji s-au înmulțit cazurile de boli respiratorii acute și severe, care afectează mai ales adulți cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani și care au cauzat până acum moartea a patru femei însărcinate. Totuși, nu se știe dacă cei doi americani au suferit de aceeași afecțiune.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri