O lucrare atribuită lui Banksy furată în 2019 de la Bataclan a fost regăsită în Italia

Data publicării:
Lucrarea atribuita lui Banksy a fost regasita in Italia
Foto: Profimedia Images

O lucrare atribuită artistului Banksy, furată în 2019 de la Bataclan, a fost regăsită de carabinieri într-un oraș din centrul Italiei, scrie Agerpres, citând AFP.

''Am recuperat poarta furată la Bataclan pe care se afla o operă de-a lui Banksy'', a precizat pentru AFP un comandat din cadrul departamentului de carabinieri din Teramo.

Lucrarea este un omagiu adus victimelor atentatelor din noiembrie 2015 de la Paris și reprezintă un personaj feminin cu o înfăţişare tristă, pictată cu vopsea albă pe una dintre ieşirile de urgenţă situate în spatele Bataclan, în pasajul prin care numeroşi spectatori ai concertului susţinut de Eagles of Death Metal au fugit în timpul atacului terrorist.

Opera a fost furată în ianuarie 2019 odată cu uşa pe care a fost pictată, decupată cu ajutorul unui polizor.

Potrivit cotidianului La Repubblica, care îl citează pe procurorul din L'Aquila, uşa a fost descoperită într-o fermă dintr-o zonă rurală din Abruzzo. Operaţiunea a inclus o percheziţie ordonată de procuratură, iar descoperirea ''a fost posibilă graţie anchetelor realizate de biroul procurorului în colaborare cu poliţia şi justiţia franceză'', a precizat publicaţia.

Editor: Cristina Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri