O nouă lovitură pentru turismul din Egipt: atac asupra unui hotel

Data publicării:
hotel bella vista egipt

Atacatorii au încercat să pătrundă în hotel prin restraurant, care avea intrarea și din stradă. Au rănit trei turiști, doi din Austria și unul din Suedia. 

Atacatorii ar fi venit de pe mare. Este vorba despre trei persoane care aveau asupra lor la vedere steagurile organizației teroriste Stat Islamic. 

Unul dintre suspecţi, care ar fi avut asupra sa o centură cu explozibili, a fost lichidat de forţele de ordine, iar un altul a fost rănit grav. Poliția a evacuat hotelul, au sosit echipele de geniști, dar în cele din urmă s-a dovedit că nu există explozibili.

Turismul din Egipt primește astfel o nouă lovitură. Un autocar în care se aflau turişti israelieni fusese atacat cu o zi înainte în Cairo, cu focuri de armă, de mai mulţi bărbaţi. Din fericire, nimeni nu a fost rănit. La câteva ore, atacul a fost revendicat de organizaţia teroristă Stat Islamic. 

Cu toate acestea, stațiunile balneare de la Marea Roșie fuseseră ferite de violențele care macină țara de la revolta din 2011 împotriva fostului președinte Hosni Mubarak. Hurghada și Sharm el-Sheih au continuat să atragă turiști, în special din Rusia și din Europa de Est. Însă la 31 octombrie 2015, filiala egipteană a organizației teroriste Stat Islamic a revendicat doborârea unui avion cu turiști ruși care decolase de la Sharm el-Sheih. 224 de oameni au murit. Gruparea jihadistă susține că a introdus o bombă în avion, iar teza atentatului a fost confirmată atât de Rusia, cât și de Washington și Londra. 

Cu toate acestea, Egiptul a tărăgănat recunoașterea unui atentat, fără îndoială de teamă că aceasta va afecta turismul, principalul pilon al unei economii egiptene și-așa extrem de fragilizate. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri