O profesoară din China a câștigat 6.000 de dolari după ce a fost concediată din cauza pisicii

Data actualizării: Data publicării:
pisica
Sursa foto: Profimedia Images

O profesoară din orașul chinez Guangzhou a câștigat 40.000 de yuani (6.000 de dolari) după ce o instanță a considerată că a fost concediată în mod abuziv din cauza pisicii sale, informează BBC.

Întâmplarea a avut loc în iunie 2021, în timpul unui curs defășurat online ținut de profesoara Luo. Pisica profesoarei a apărut în dreptul camerei de filmat de cinci ori, iar compania de educație virtuală care organiza cursul online a concediat-o pe Luo, dând ca motiv apariția bruscă a felinei în cadru.

Compania a considerat că Luo se implicase în activități "non-educativa" în timp ce ținea cursul și a transmis și că ea întârziase 10 minute cu altă ocazie, scrie publicația Guangzhou Daily.

Profesoara a atacat decizia și a cerut medierea conflictului, însă compania a refuzat s-o accepte decizia prin care trebuia s-o compenseze pe Luo pentru concediere abuzivă și a mers în instanță.

În motivarea deciziei dată în favoarea profesoarei, judecătorul Liao Yajing a spus că dacă angajatorii le cer angajaților să lucreze acasă nu pot avea aceleași așteptări ca atunci când lucrează de la locul de muncă.

Cursurile desfășurate în mediul online au devenit un lucru obișnuit în perioada pandemiei la nivel mondial. În China, piața de educație online s-a ridicat la 423 de miliarde de yuani (61 de miliarde de euro) în 2020, potrivit portalului Statista.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri