Povestea incredibilă și tragică a bărbatului care este arestat ori de câte ori scoate buletinul din buzunar

Data actualizării: Data publicării:
un barbat imbracat in rosu imbratiseaza un copil si este imbratisat de o femeie cu ochelari
René Martínez Gutiérrez a fost arestat pe nedrept a treia oară, la începutul anului FOTO: Facebook/ Los que sabemos que René Martínez es inocente

Un columbian care are același nume cu cel al unui traficant de droguri și lider de cartel a ajuns la închisoare de trei ori în ultimii 13 ani. Ca să scape de probleme, a emigrat împreună cu familia în SUA, dar când a revenit în țara natală, ca să-și vadă tatăl bolnav, a fost din nou arestat. Se află în continuare după gratii și între timp tatăl lui a murit.

René Martínez Gutiérrez, de 46 de ani, este un familist convins și un om foarte pașnic, care nu a încălcat niciodată legea. Problema este că are același nume cu un traficant de droguri peruan, cu mai multe mandate de arestare naționale și internaționale și din acest motiv a fost arestat de trei ori în ultimii 13 ani. Ultima dată a fost încătușat la începutul acestei luni, când bărbatul s-a întors în țara natală, Columbia, pentru a-și vizita tatăl bolnav. A fost reținut imediat ce avionul lui a aterizat la Bogota și de atunci se află în închisoare, potrivit El Telegrafo.

Prima dată când Gutiérrez a avut probleme cu legea din cauza numelui a fost în 2010, când a mers la o secție de poliție din Bogota, Columbia, pentru eliberarea cazierului judiciar de care avea nevoie pentru a-și deschide propria afacere. Când i-au verificat datele, polițiștii au constatat că René Martínez Gutiérrez avea un mandat internațional de arestare emis de Peru, așa că l-au arestat și a stat atunci 8 zile la închisoare.

După ce a fost eliberat, columbianul a mers la Ambasada Peruană, la Curtea Supremă de Justiție, la Interpol, dar niciuna dintre aceste entități nu a avut o explicație pentru ceea ce s-a întâmplat. Toți au susținut atunci că arestarea lui a fost cauza unei nefericite coincidențe de nume.

La doar un an după prima arestare, René Martínez Gutiérrez a fost chemat din nou la o secție de poliție din Bogota ca martor, după un jaf la locul de muncă. Trebuia doar să dea o declarație despre ceea ce s-a întâmplat, dar când poliția i-a verificat numele în baza de date, bărbatul a fost confundat din nou cu baronul peruan al drogurilor dat în urmărire. De data aceasta, a petrecut două luni după gratii, împreună cu criminali periculoși în renumita închisoare La Picota din Columbia, până când autoritățile peruane au confirmat că nu era bărbatul pe care îl căutau.

René Martínez Gutiérrez a emigrat în SUA ca să scape de probleme, dar a fost arestat din nou

După acest incident, Gutiérrez a decis că cel mai bun mod de a evita să ajungă din nou în închisoare este să emigreze în Statele Unite, așa că el și familia lui s-au mutat acolo în 2012. Necazurile păreau să fie lăsate în urmă, dar la începutul acestui an René a aflat că tatăl său nu se simțea deloc bine, așa că a decis să zboare acasă ca să-l vadă, deși era conștient de riscul la care se expunea.

Și cele mai mari temeri ale bărbatului s-au materializat imediat ce avionul său a aterizat la Bogota. Agenții Interpol s-au urcat în avion imediat după ce acesta s-a oprit pe pista aeroportului, i-au cerut actul de identitate și, după ce i-au confirmat numele, l-au escortat. În cele din urmă, a fost transferat la secția de poliție Los Martires unde este reținut de atunci.

Din păcate, tatăl lui René Martínez Gutiérrez a murit în timp ce acesta era arestat, așa că nici măcar nu a apucat să-și ia rămas bun de la el. Încă o dată, el și familia lui așteaptă ca autoritățile peruane să confirme că nu este bărbatul pe care îl caută.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri