Primarul din New York, acuzat de moartea unei marmote. Cazul a fost muşamalizat timp de opt luni

Data publicării:
marmota

Incidentul, care face obiectul multor comentarii pe Twitter, datează din 2 februarie. În acea zi - "Groundhog Day" ("Ziua marmotei") - primarul newyorkez trebuia, aşa cum cere tradiţia, să îl aducă la New York pe Chuck, o marmotă celebră de la Grădina Zoologică din Staten Island, pentru o şedinţă fotografică, notează Mediafax. 

Potrivit credinţei populare, dacă marmota îşi vede umbra atunci când iese din vizuina sa, iarna va mai dura încă şase săptămâni. Dacă nu îşi vede umbra, atunci primăvara va sosi devreme în acel an.

Însă în acest an, micuţul rozător a căzut pe sol, fiind scăpat din mâini de primarul din New York, care are o înălţime de 1 metru şi 95 de centimetri.

Marmota Chuck a murit o săptămână mai târziu în urma unor "răni interne grave", a anunţat, joi, The New York Post. Potrivit acestui cotidian, directorii de la Grădina Zoologică din Staten Island - subvenţionată în procent de 50% de către primăria newyorkeză - a ascuns adevărul, spunând presei că marmota a murit din cauze naturale.

"Nu eram la curent cu moartea marmotei Chuck, dar suntem dezolaţi de această pierdere", a declarat un purtător de cuvânt al primăriei, citat de aceeaşi publicaţie.

"Primul scandal al administraţiei de Blasio", a declarat, amuzat, un internaut, joi, pe contul său de Twitter. "Primarul are mâinile pătate cu sângele unei marmote", scria un alt internaut.

La rândul ei, revista New York Magazine ironiza această "poveste care promite să devină Watergate-ul generaţiei noastre", o aluzie la scandalul politic care a condus la demisia, în 1974, a preşedintelui american Richard Nixon.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri