„Să înceapă ura”. Cine este Steve Bannon, strategul-șef al lui Trump

Data actualizării: Data publicării:
steve bannon
Foto: Gulliver/Getty Images

Steve Bannon, director al campaniei electorale și președinte executiv al site-ului conservator Breitbart News, va fi strateg-șef și consilier principal în mandatul Trump, un post foarte influent. 

steve bannon
FOTO: Gulliver/ Getty Images

New York Times a evidențiat principalele acțiuni ale milionarului Steve Bannon într-un editorial: „Mulți americani nu au auzit niciodată de Steve Bannon înainte de weekend și este de înțeles întrucât nu a atras foarte mult atenția asupra lui, chiar și după ce a devenit director al campaniei electorale a lui Donlad Trump, în august. Înainte de asta, a fost președintele executiv al site-ului conservator Breitbart News, care sub conducerea lui Bannon, a devenit cunoscut ca „fabrica de propagandă a etno-nationaliștilor albi.”

Steve Bannon nu părea deranjat de această descriere, spunând într-un interviu, vara trecută, că Breitbart a devenit „platforma pentru dreapta alternativă”, un grup slab organizat format în principiu, din bărbați tineri care cred în supremația albilor, se opun imigrărilor, feminismului și multiculturalismului și au o plăcere în a hărțui evreii, musulmanii și alte grupuri vulnerabile, răspândind insulte la adresa lor pe rețelele sociale.

Făcând o trecere în revistă în titlurile Breitbart e ca și cum am intra într-un univers paralel unde negrii nu fac altceva decât infracțiuni, migranții violează fiicele nativilor și feministele doresc să castreze toți bărbații. Acestea sunt două exemple: „Anticoncepționalele fac femeile neatractive și nebune”și „Gabby Giffors: Scutul uman al autorității pentru controlul armelor ”.

Dacă titlurile nu vi se par alarmante, ar trebui să verificați comentariile cititorilor. Sau să verificați cine se bucură de selecția lui Bannon. Naționalistul Richard Spencer a spus pe Twitter că Steve Bannon este în „cea mai bună poziție să influențeze politica. David Duke, fost lider Ku Klux Klan a numit această alegere „excelentă” și a spus că Bannon „creează aspectele ideologice ale viitorului”.

Steve Bannon este, într-un fel, un personaj uimitor: un ideolog de dreapta care și-a câștigat milioanele investind în serialul „Seinfeld”, un fost bancher Goldman Sachs care s-a autointitulat „leninist”. Tot el a numit femeile care doresc să progreseze „o adunătură de lesbiene” și într-un email din 2014 către un editor a scris despre conducere republicană: „ Să crească ura la nivel local pentru că este SINGURUL lucru care îi obligă să-și facă datoria.”

Câțiva conservatori au vorbit despre Bannon. Ben Shapiro, un fost editor de la Breitbart News care a demisionat a declarat :„ un personaj răzbunător, rău”. Glenn Beck l-a numit „ un coșmar” și „un om terifiant”.

Majoritatea republicanilor însă nu și-au exprimat părerea. Unii au respins frica legată de Bannon. Alții l-au lăudat, precum Reince Preibus, președintele Partidului Republican, care va fi secretarul general al Casei Albe în mandatul Trump și care spus că Bannon nu „poate un om așa rău pentru că a servit în Marină și a studiat la Harvard”. Unii au văzut alegerea lui Reince Preibus ca o dovadă că Trump nu se bazează atât de mult pe Bannon. Dar să nu ne lăsăm păcăliți de titulatura elevată a lui Preibus, când s-au anunțat în presă cele două nume, Bannon apărea deasupra lui Reince Preibus. În mai puțin de două luni Bannon și ideologiile lui toxice vor fi la Casa Albă”, încheie New York Times.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cât a ajuns să coste să-ți construiești o casă de 50 mp: Prețurile la materiale de construcție, dar și...
Digi FM
O româncă stabilită de 12 ani în Spania a crezut că este curtată de Brad Pitt: „Se juca foarte mult cu...
Pro FM
Declarația surprinzătoare a lui Randi: "Nu am iubit niciodată. Nu e greu să trăiesc așa". Nu crede nici în...
Film Now
Leonardo DiCaprio și Vittoria Ceretti și-au dus relația la un alt nivel. Modelul în vârstă de 25 de ani și-a...
Adevarul
„Lâna de aur", cel mai scump material textil natural din lume. Firul de Vicuña se vinde la gram, la fel ca...
Newsweek
VIDEO Franța face o muniție specială pentru avioanele F-16 din Ucraina. Ce bombe îi lovesc pe ruși?
Digi FM
Carne de pui îngălbenită artificial pentru a părea mai bună. “Unii dintre pui sunt vopsiți prin hrănire...
Digi World
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu...
Digi Animal World
Momentul când o pisică reușește să evadeze dintr-o cușcă a devenit viral: „E ca un spion. Nimic nu o poate...
Film Now
Keanu Reeves și iubita lui, Alexandra Grant, fotografiați când se sărută. Starul din „Matrix” pare să-și fi...