Sacrificii umane în India: Două femei au fost decapitate, iar trupurile le-au fost tăiate în bucăți

Data actualizării: Data publicării:
Polițiști din India.
Poliția din statul Kerala, din sudul Indiei, a arestat trei persoane care ar fi ucis două femei într-un ritual de sacrificiu uman.. Foto: Profimedia

Poliția din statul Kerala, din sudul Indiei, a arestat trei persoane care ar fi ucis două femei într-un ritual de sacrificiu uman. Rămășițele femeilor, care ar fi fost ucise la câteva luni distanță, au fost găsite marți, relatează BBC.

Poliția spune că acuzații - un cuplu și un alt bărbat - au torturat victimele înainte de a le ucide. Oamenii legii spun că cei arestați au recunoscut crima și este în curs de desfășurare o anchetă.

Persoanele învinuite nu au comentat încă acuzațiile, deoarece se află în custodia poliției.

Cazul macabru a fost prezentat în toată presa și a șocat oamenii din Kerala - considerat unul dintre cele mai progresiste state din India.

Poliția spune că acuzații sunt Bhagaval Singh – un „vindecător” ayurvedic – soția sa, Laila, și Mohammed Shafi, un practicant al ocultismului, din districtul Idukki.

Miercuri, un tribunal din orașul Cochin (acum Kochi) i-a plasat în arest pentru trei săptămâni.

Comisarul de poliție din Cochin, CH Nagaraju, a declarat că omorurile ar fi avut loc în ultimele patru luni și se bănuiește că fac parte dintr-un ritual de sacrificiu uman.

„Magia neagră” este încă practicată în unele părți ale Indiei. Oamenii cred că ritualurile ar putea aduce prosperitate, ar putea ajuta femeile infertile să aibă copii, ar putea să vindece boli și chiar să aducă ploaia.

Poliția susține că suspecții le-ar fi ademenit pe victime - care vindeau bilete de loterie în Cochin - cu promisiunea unor sume bani și le-ar fi decapitat înainte de a le tăia trupurile în bucăți.

Rămășițele umane ale femeilor au fost exhumate marți.

Probele de ADN ale rămășițelor au fost trimise spre testare, după ce familiile femeilor nu au reușit să identifice părți mutilate ale trupurilor recuperate din groapă.

Ministrul Pinarayi Vijayan a spus că omorurile au „șocat conștiința umană” și că răpirea și uciderea oamenilor din motive superstițioase este o crimă „dincolo de imaginație într-un stat precum Kerala”.

Cine sunt victimele?

Poliția a identificat victimele drept Padma și Rosli.

Padmam, 52 de ani, era din districtul Dharmapuram și locuia în Cochin. Rosli, în vârstă de 49 de ani, era din districtul Thrissur și locuia în suburbia Kalady.

Fiul lui Padma a înregistrat o plângere în septembrie, spunând că mama lui a dispărut.

Padma locuia din februarie într-o locuință cu o cameră, în Kochi. „Trăia singură, dar mă suna în fiecare noapte”, a spus sora ei, Palaniamma, pentru BBC.

Așa că, atunci când Palaniamma nu a mai avut nicio veste de la sora ei timp de câteva zile, a decis să o caute acasă. „Dar când m-am dus acolo am găsit casa încuiată”, a spus ea, adăugând că și telefonul surorii ei era oprit.

Poliția a urmărit telefonul mobil al lui Padma până la Pathanamthitta, la aproximativ 113 km (70 mile) de Kochi. Ei au descoperit că ea a primit mai multe apeluri de la unul dintre acuzați, Shafi.

Înregistrările apelurilor lui Shafi au dezvăluit că a fost în legătură cu Singh, care locuia și el în aceeași zonă.

Când poliția l-a interogat pe Singh, el a recunoscut crima, au spus ei.

Poliția a susținut că investigațiile ulterioare au dezvăluit că Singh și soția sa, ajutați de Shafi, au comis și o altă crimă - a lui Rosli - în iunie.

„Pot să vă spun că este un caz de crimă foarte ciudat”, a spus inspectorul P Prakash reporterilor. „Încercăm să confirmăm când s-a întâmplat exact fiecare crimă și dacă au fost mai multe victime”.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri