Sari la conținut

Șeful serviciului german de informații interne afirmă că islamiștii recrutează migranți din centrele pentru refugiați

©FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

"Avem informații privind peste 340 de astfel de incidente", a declarat șeful Biroului Federal pentru Protecția Constituției, Hans-Georg Maassen, pentru DPA. "Acestea sunt însă numai cazurile cunoscute de noi. Presupunem că există mai multe astfel de încercări", a mai spus el.

Angajați de la centrele pentru refugiați din Germania ne-au informat în legătură cu această situație, a mai spus Maassen.

"Suntem îngrijorați că salafiștii și alți islamiști își promovează cauza în centrele de azil", a spus oficialul german, referindu-se la o mișcare ultraconservatoare sunnită.

"Știm că există foarte mulți bărbați tineri de confesiune sunnită printre solicitanții de azil. Ei provin adesea dintr-un mediu islamic conservator și doresc să meargă la o moschee în care se vorbește limba arabă în fiecare vineri", a mai spus șeful serviciului de informații, precizând că există de asemenea numeroase moschei radicale salafiste în Germania.

Maassen a declarat totodată că atacuri islamiste au avut loc și înainte de valul recent de violențe din ultima lună din Germania și că un polițist din orașul Hanovra, precum și un templu sikh din Essen, au fost ținta unor astfel de atacuri.

"Lecția pe care trebuie să o învățăm din asta este că nu ar trebui să ne concentrăm numai pe organizația Stat Islamic, care poate trimite unități teroriste în Europa, cum a fost cazul la Paris și Bruxelles", a afirmat Maassen. "În schimb, sunt acei indivizi care se radicalizează singuri sau care primesc comenzi", a adăugat șeful BfV.