Și în Franța au fost interzise evenimentele cu peste 1.000 de oameni. Măsuri similare aplicate în România și Slovenia

Data actualizării: Data publicării:
Mai multe persoane poarta masti pentru a se proteja
Foto: Profimedia Images

Evenimentele cu peste 1.000 de oameni au fost interzise în Franţa, țară în care au fost confirmate 1.126 de cazuri de coronavirus. Măsura ar putea să nu fie aplicată pentru proteste, examene şi transport public.

Franţa a interzis evenimentele la care participă peste 1.000 de oameni, cu scopul de a ţine sub control răspândirea noului coronavirus, scrie Mediafax. Ministrul francez al Sănătăţii a informat că oficialii din Guvern vor să protejeze în acest fel oamenii.

Protestele, examenele şi transportul public ar putea reprezenta excepţii de la această măsură. Până la momentul actual, în Franţa au fost confirmate 1.126 de cazuri.

Slovenia interzice toate evenimentele publice cu peste 500 de participanți

Ministrul sănătăţii din Slovenia, Ales Sabeder, a interzis toate evenimentele publice desfăşurate în spaţii închise cu peste 500 de participanţi din cauza epidemiei de coronavirus, a anunţat sâmbătă seara într-un comunicat instituţia de resort, potrivit Agerpres.

Interdicţia rămâne în vigoare câtă vreme există pericolul răspândirii epidemiei, a precizat ministerul sloven. Până acum, Slovenia a confirmat 12 cazuri de coronavirus şi a testat circa 800 de persoane. Primul caz a fost confirmat miercuri.

România ia măsuri fără precedent

Autoritățile au interzis activitățile din România care implică participarea a mai mult de 1.000 de persoane, a anunțat duminică secretarul de stat în MAI, Raed Arafat. Este vorba de evenimente care se desfășoară fie într-o incintă, fie în aer liber, publice sau private, a precizat oficialul. Măsura intră în vigoare chiar de azi.

În cazul unor activități care implică mai puțin de 1.000 de persoane, deciziile se vor lua la nivel local, pentru fiecare eveniment în parte, în funcție de evaluarea riscurilor.

Editor: I. I. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri