Galerie Foto Spike este oficial cel mai bătrân câine din lume. Povestea micului Chihuahua salvat dintr-o parcare unde fusese găsit plin de răni

Data actualizării: Data publicării:
spike cel mai batran caine din lume
Cel mai bătrân câine din lume este un Chihuahua pe nume Spike. Facebook Guinness World Records

Cel mai bătrân câine din lume este un Chihuahua pe nume Spike, a anunțat site-ul organizației Guinness Book of Records. Are 23 de ani, iar povestea lui este cu atât mai emoționantă cu cât a fost salvat dintr-o parcare a unui magazin alimentar din Ohio, scrie Insider.

Reprezentanții Guinness Book l-au vizitat pe Spike în 7 decembrie anul trecut, când câinele avea 23 de ani și 43 de zile. Anunțul oficial a fost făcut joi.

Potrivit Guinness World Records, Spike a fost găsit de Rita Kimball într-o parcare a unui magazin alimentar din Camden, Ohio, în urmă cu 13 ani, când avea aproximativ 10 ani. Femeia a povestit că Spike era plin de răni și de sânge și că un angajat al supermarketului îi spusese că el era acolo de trei zile. Când femeia a deschis ușa mașinii, cățelul a urcat imediat.

Cel mai bătrân câine din lume este un Chihuahua pe nume Spike. Facebook Guinness World Records
Cel mai bătrân câine din lume este un Chihuahua pe nume Spike. Facebook Guinness World Records

Nu este clar dacă Spike a avut un alt stăpân anterior, dar Guinness World Records a scris pe Facebook că vârsta lui se „bazează pe o serie de dovezi, inclusiv pe documente de la mai mulți medici veterinari, care au estimat toți aceeași dată aproximativă a nașterii, respectiv între iulie și noiembrie 1999 Spike." 

Kimball a declarat pentru Guinness World Records că Spike, care acum este aproape orb și abia aude, trăiește la fermă, alături de vaci, cai și pisici. „Când era mai mic, încerca să intimideze vacile și caii. Lătra și încerca să-i gonească. Acum doar se uită la el și nici măcar nu se mișcă”, a povestit amuzată Rita Kimball.

După anunțul Guinness World Records, Spike a primit o mulțime de comentarii și mesaje de la cei care îi cunosc povestea și îl îndrăgesc.  

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri