Statuia Diavolului stârnește polemici în Statele Unite

Data publicării:
10498336 470845029718185 7862353721865753710 o-e1437827564536

Ideea unei statui a Diavolului aparţine unei organizaţii care se numeşte Templul Satanic. Iniţial, monumentul trebuia inaugurat într-un restaurant, însă acţiunea a fost anulată după ce proprietarul localului a primit ameninţări.

De aceea, locul în care a fost dezvelită statuia, tot interiorul unei clădiri, nu un spaţiu deschis, a fost ţinut secret până în ultima clipă. La ceremonie au participat aproximativ 100 de adepţi ai cultului, care au plătit câte 25 de dolari pentru a admira opera. Şi s-au costumat în cosecinţă.

- Ni s-a spus să purtăm haine de piele, ca animalele, sau coarne şi coadă.

Tot ca măsură de siguranţă, presa nu a avut acces în sala în care se află statuia, iar cei care au participat la eveniment au lăsat la intrare telefoanele mobile şi aparatele de fotografiat sau filmat.

- O sculptură sau o piesă de artă sau un omagiu pentru ceva ce ei nu înţeleg nu va avea un impact, în mod obligatoriu, asupra religiei lor sau a credinţei.

- Pare un eveniment cultural interesant, m-am uitat pe internet la mesajul lor şi mi s-a părut că are sens.

Membrii unei biserici creştine au protestat faţă de manifestarea satanică.

- Când vorbim de libertatea religioasă înseamnă că şi noi avem libertatea de a ne exprima.

- E mai mult un motiv de a scăpa de religie sau de a lua în derâdere religia şi nu cred că ei ar trebui să facă acest lucru.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri