Statul Islamic ar fi decapitat un presupus spion rus

Data publicării:
spion rus decapitat - captura cnn

În timp ce ostaticul este ținut în genunchi, îmbrăcat în costumul portocaliu al morții, călăul său spune, în rusă, că loviturile aeriene ordonate de Putin împotriva grupării extemiste au avut efect contrar celui scontat. „Nu ne-au făcut decât mai siguri și mai hotărâți”, spune reprezentantul ISIS, citat de CNN.

Apoi, el se adresează rușilor, pe care îi amenință: „Nu vă veți găsi liniștea acasă. Vă vom ucide fiii...pentru fiecare fiu pe care îl ucideți aici. Și vă vom distruge casele pentru fiecare casă pe care o distrugeți aici”.

CNN precizează că deocamdată nu a fost confirmată autenticitatea acestei înregistrări video și cu atât mai puțin afirmația ISIS că persoana executată era un spion rus.

Inedit este că presupusul călău nu își mai ascunde fața în această înregistrare video. El are aparent o înfățișare caucaziană.

Rușii, în special din Republica cecenă, se numără printre cetățenii celor câteva națiuni din rândul cărora ISIS a recrutat luptători în Siria și Irak. Liderul Ceceniei, Ramzan Kadîrov, a declarat recent agenției Interfax că Rusia are o rețea de spioni în interiorul ISIS.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri