Stoltenberg: China trebuie să condamne cu fermitate invazia în Ucraina

Data actualizării: Data publicării:
Jens Stoltenberg face declaratii.
Jens Stoltenberg. Foto: Profimedia

China „trebuie să se alăture restului lumii şi să condamne cu fermitate invazia brutală a Rusiei în Ucraina”, a declarat marţi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, citat de EFE.

„Orice fel de sprijin pentru Rusia, asistenţă militară, orice alt tip de sprijin, va ajuta Rusia să ducă un război brutal împotriva unei naţiuni suverane independente, Ucraina, o va ajuta să continue un război care provoacă moarte, suferinţă şi o cantitate enormă de distrugeri”, a declarat Stoltenberg într-o conferinţă de presă înaintea reuniunii miniştrilor apărării din Alianţă, de miercuri, de la Bruxelles.

China, „ca membră a Consiliului de Securitate al ONU are obligaţia de a sprijini şi apăra dreptul internaţional, iar invazia rusă în Ucraina este o încălcare flagrantă a dreptului internaţional” a subliniat secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice.

Astfel, Jens Stoltenberg a cerut Beijingului să condamne „în mod clar” invazia şi să nu sprijine Rusia.

„Urmărim îndeaproape orice semn de sprijin din partea Chinei în favoarea Rusiei”, a mai spus el.

China, principalul aliat pe plan internaţional al Moscovei, menţine o poziţie ambiguă încă de la începutul războiului în Ucraina, potrivit sursei citate de Agerpres.

Potrivit mass-media occidentale, Rusia s-a adresat Chinei cu o solicitare de a-i furniza echipament militar pentru războiul din Ucraina, precum şi asistenţă economică pentru relaxarea sancţiunilor. China, la rândul său, a dezminţit aceste informaţii.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri