Submarin rusesc în largul coastelor siriene

Data publicării:
Submarine

Aceste imagini ar fi fost filmate la Alep după un bombardament. Cei care scormonesc printre ruine sunt cei care au reuşit să-şi salveze viaţa în ultimul moment, iar acum îşi caută rudele.

Pentru ei, operaţiunile militare ale Rusiei îndreptate împotriva teroriştilor sunt o iluzie. Cei mai mulţi sunt convinşi că blocurile din Alep au fost bombardate chiar de aviaţia rusă.

La 300 de kilometri sud, la Kisweh, locuitorii sunt cruţaţi de scenele zilnice în care oamenii sunt martorii distrugerilor. Dar viaţa lor depinde de ajutoarele Organizaţiei Naţiunilor Unite. Nu au apă curentă şi primesc hrană cu raţia. Aceşti doi bătrâni, soţ şi soţie, le poartă de grijă celor 20 de nepoţi.

„Nu este suficientă apă pentru toţi. Iar mâncarea şi combustibilul costă foarte mult. Ducem un trai cumplit. E chiar mai rău decât moartea”, povestesc bătrânii.

De frica morţii a fugit şi Suleiman. El şi familia lui locuiau în Rakka, oraşul sirian devenit fieful grupării teroriste Statul Islamic.

Viaţa e foarte dificilă. Cei mai mulţi doctori au plecat. Puteai să numeri medicii rămaşi pe degetele de la o mână şi aceştia serveau doar ISIS. În fiecare zi, sute de oameni se înghesuiau să primească mâncare gratis. Nu era multă şi erai umilit ca să primeşti ceva de mâncat”, a povestit Suleiman, bărbat care a evadat din Rakka.

Sirianul, fost profesor, a declarat într-un interviu pentru CNN că a plătit 500 de dolari ca să scape din Rakka alături de soţie şi cei trei copii. Familia este acum în siguranţă în Turcia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri