Țara cu cea mai rapidă rată de vaccinare din lume a autorizat încă un vaccin. Serul Moderna va fi folosit și în afara Americii de Nord

Data publicării:
Ilustrație vaccin Moderna împotriva coronavirusului
Vaccinul Moderna oferă o eficienţă de 94,5%. Foto: Profimedia Images

Ministerul israelian al Sănătăţii a autorizat vaccinul anti-COVID produs de compania Moderna, a anunțat luni seară producătorul american de medicamente, potrivit Mediafax. Israel devine prima țară care va folosi acest vaccin în afara Americii de Nord (SUA și Canada).

Israel, țara cu cea mai ridicată rată de vaccinare din lume, va avea un nou vaccin la dispoziție, cel fabricat de Moderna.

„Ministerul Sănătăţii din Israel a achiziţionat 6 milioane de doze şi se aşteaptă ca primele livrări să înceapă în ianuarie”, a transmis Moderna, potrivit Reuters.

Israelul a început să îşi vaccineze populaţia la una dintre cele mai rapide rate din lume şi îşi propune să ajungă la toţi cetăţenii vulnerabili până la sfârşitul lunii ianuarie. Autorităţile au început vaccinările pe 19 decembrie folosind vaccinul dezvoltat de Pfizer/BioNTech.

Uniunea Europeană şi Marea Britanie analizează zilele acestea oportunitatea emiterii unei autorizaţii pentru vaccinul Moderna.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri