Traian Băsescu, la Summitul UE – Africa. Ce documente se semnează la Bruxelles

Data publicării:
base draft

Preşedintele Traian Băsescu participă, pentru a doua zi, la lucrările Summitului Uniunea Europeană - Africa de la Bruxelles.

Joi, de la ora 11:00 (ora României), şeful statului participă la Sesiunea de lucru „People” a Summitului Uniunea Europeană - Africa, iar de la ora 13:00, la Sesiunea de închidere. De la ora 16:00, Traian Băsescu participă la recepţia oferită de Majestatea Sa Regele Philippe al Regatului Belgiei.

Înainte de plecarea la Bruxelles, preşedintele a anunţat că summitul se va finaliza cu două documente generale şi alte trei documente sectoriale. Este vorba despre o declaraţie politică UE-Africa, un Plan de acţiune comună pentru perioada 2014-2017 – documentele generale -, iar documentele sectoriale se referă în primul rând la migraţie şi mobilitate, una dintre marile probleme pe care Europa le are în relaţia cu ţările africane, în al doilea rând la agricultură şi securitatea alimentară, şi în fine de schimbările climatice şi protejarea mediului. 

Summitul UE-Africa este organizat sub titulatura Investind în oameni, prosperitate şi pace şi este cel de-al patrulea eveniment de acest tip după precedentele reuniuni de la Cairo, Lisabona şi Tripoli.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri