Un adolescent este primul om care a terminat jocul Tetris, la 34 de ani de la lansare

Data publicării:
Tetris
Sursa foto: Profimedia Images

Un adolescent din statul american Oklahoma este considerat primul om din lume care a reușit să termine jocul Tetris, lansat de Nintendo în urmă cu 34 de ani, scrie BBC.

Willis Gibson a postat un clip video pe canalul său de YouTube cu momentul în care ajunge la nivelul 157, provocând blocarea jocului.

Tânărul de 13 ani cade pe spate în scaun, spunând "O să leșin, nu-mi mai simt degetele". Willis Gibson a terminat jocul în 38 de minute.

Jocul Tetris, care presupune aranjarea unor piese care cad la o viteză tot mai mare pentru a forma linii orizontale, a fost creat de inginerul sovietic Alexey Pajitnov în 1984 și a devenit popular după ce a fost lansat pe consolele Nintendo și Nintendo Gameboy în 1989. Astăzi, jocul este disponibil pe numeroase platforme și console, dar și telefoane mobile.

Până în 2010, jucătorii credeau că jocul Tetris avea doar 29 de niveluri. Ulterior, gamer-ul profesionist Thor Aackerlund a reușit să atingă nivelul 30. Până în prezent, doar programele de inteligență artificială au reușit să provoace blocarea și încheierea jocului.

Willis Gibson are numele "Blue Scuti" pe YouTube și a început să joace Tetris în urmă cu doi ani, participând și la câteva competiții.

"Când am început să joc Tetris, nu mă așteptam să blochez sau să termin jocul", a scris Willis pe canalul său de YouTube.

Tânărul susține ca a mai doborât recordul mondial de scor la Tetris, dar și alte recorduri în joc.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri