Un nou tip de virus ar putea fi cauza formei misterioase de pneumonie care s-a răspândit în China

Data actualizării: Data publicării:
teenagers student wearing mouth mask against smog in city
FOTO: Guliver/ Getty Images

O formă misterioasă de pneumonie care s-a răspândit în metropola chineză Wuhan, din centrul Chinei, ar putea fi cauzată de un nou tip de coronavirus, au informat joi media chineze, potrivit Agerpres.

Experţii care au analizat secvenţa genomului virusului au ajuns la concluzia preliminară că este vorba despre un nou tip de coronavirus, potrivit televiziunii publice CCTV. Acelaşi coronavirus a fost identificat la 15 pacienţi.

Coronavirusurile pot infecta animale şi oameni, provocând o varietate de boli, de la răceala obişnuită la afecţiuni severe, precum Sindromul respirator acut sever (SARS ) şi Sindromul respirator din Orientul Mijlociu (MERS).

Autorităţile medicale din Wuhan au informat duminică că 59 de pacienţi au fost diagnosticaţi cu o formă misterioasă de pneumonie, dintre care şapte se aflau în stare critică. Până la sfârşitul zilei de miercuri, opt pacienţi erau consideraţi vindecaţi şi au fost externaţi, conform CCTV.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), mai mulţi pacienţi au lucrat sau au vizitat aceeaşi piaţă de fructe de mare din Wuhan când s-au îmbolnăvit în luna decembrie. Simptomele clinice au inclus la unii pacienţi febră, dificultăţi respiratorii şi leziuni pulmonare.

Boala a stârnit îngrijorare în rândul autorităţilor în Taiwan, Hong Kong, Coreea de Sud, Thailanda şi Filipine, unde oficialii au declarat că vor institui zone de carantină şi vor scana pasagerii din China pentru a depista eventuale simptome ale bolii.

Ambasada SUA în China a emis o alertă sanitară în care recomandă celor care călătoresc în Wuhan să evite animalele, pieţele de animale, carnea crudă şi contactul cu persoanele bolnave.

Editor: I. I. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri