Galerie Foto Un tunel de jumătate de kilometru, săpat la 18 metri adâncime de traficanții de droguri, descoperit sub frontiera SUA - Mexic

Data publicării:
intrarea intr-un tunel sapat de traficantii de droguri
Tunel de jumătate de kilometru al traficanţilor de droguri descoperit sub frontiera americano-mexicană. Foto: Profimedia Images

Un tunel lung de 530 de metri care lega oraşul american San Diego, din California, de oraşul mexican Tijuana a fost descoperit de poliţia SUA în urma unei anchete pentru trafic de droguri, a anunţat justiţia americană. 

Săpat la o adâncime de peste 18 metri, tunelul transfrontalier avea "ziduri întărite, electricitate şi un sistem de ventilaţie", precizează într-un comunicat biroul procurorului federal american pentru districtul de sud al Californiei. 

Tunel de jumătate de kilometru al traficanţilor de droguri descoperit sub frontiera americano-mexicană. Foto: Profimedia Images
Tunel de jumătate de kilometru al traficanţilor de droguri descoperit sub frontiera americano-mexicană. Foto: Profimedia Images

Șase persoane care locuiesc în SUA au fost inculpate "pentru asociere de răufăcători în traficul a 799 kg de cocaină". În afară de cocaină, autorităţile au confiscat de asemenea 74 kg de metamfetamină şi 1,5 kg de heroină, relatează AFP. 

Polițiștii americani au descoperit intrarea în tunel după ce au inspectat o clădire din apropierea frontierei cu Mexicul

Tunelul a fost descoperit, vineri, de agenţi ai Departamentului Securităţii Interne al SUA, în urma unei operaţiuni de supraveghere în faţa unei case care, în trecut, a fost utilizată pentru a depozita droguri.

Observând plecările şi venirile suspecţilor, agenţii au ajuns la un depozit situat la 90 de metri de frontiera cu Mexicul. După ce au inspectat clădirea, au dat chiar peste intrarea în acest tunel.

"Nu mai există lumină la capătul acestui tunel pentru traficul de droguri", a declarat procurorul federal Randy Grossman în comunicat.

"Vom suprima toate pasajele subterane de contrabandă pe care le vom găsi pentru a împiedica drogurile ilicite să ajungă pe străzile noastre şi să ne distrugă familiile", a adăugat el.

Tunelurile sub frontiera americano-mexicană sunt săpate frecvent de traficanţi pentru a aduce migranţii atraşi de "visul american" sau droguri, SUA fiind principala ţară consumatoare de cocaină sud-americană din lume, mai scrie AFP, citată de Agerpres.

Potrivit autorităţilor americane, peste 90 de tuneluri au fost descoperite numai în districtul de sud al Californiei din 1993. Dintre aceste 90 de tuneluri, 27 erau considerate "sofisticate", ultimul de până acum fiind descoperit în martie 2020.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri