VIDEO. Atac cu bombe interzise în Siria

Data publicării:
bombardament siriaGettyImages-457549064
Foto: Guliver / GettyImages

Un nou atac cu bombe interzise la nivel internaţional a avut loc în Siria. Un activist sirian a surprins un bombardament asupra unei zone populate de la nord de Alep cu proiectile ce par a fi temutele bombe cu fosfor.

În imagini se vede cum proiectilul cade într-un cartier de blocuri. Bombardamentul este atribuit forţelor guvernamentale siriene susţinute de Rusia.

Bombele cu fosfor sunt interzise la nivel internaţional pentru că provoacă distrugeri mari şi lasă în urma lor submuniţie neexplodată care poate provoca şi ulterior victime printre civili.

Între timp, marile puteri se acuză reciproc pentru eşecul negocierilor pentru pace din Siria. Statele Unite au acuzat Rusia de barbarism, iar Marea Britanie a adus în discuţie posibilitatea de a sesiza Tribunalul Penal Internaţional, acuzând oficialii de la Moscova de crime de război.

La rândul său, Rusia a dat vina pentru încetarea armistiţiului pe coaliţia internaţională condusă de Statele Unite, care ar înarma inclusiv rebelii islamişti.

Ceea ce sponsorizează şi face Rusia nu este contraterorism, ci barbarism. Rusia şi Assad au lansat, se pare, peste 150 de atacuri aeriene în ultimele 72 de ore, omorând cel puţin 139 de oameni şi rănind câteva sute”, a spus Samantha Powers, ambasadorul SUA la ONU.

Sute de grupări înarmate primesc arme, teritoriul unei ţări este bombardat fără discriminare, iar pacea este o misiune aproape imposibilă în acest moment”, a spus, pe de altă parte,Vitali Ciurkin, ambasadorul Rusiei la ONU.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri