VIDEO. Ce se întâmplă cu trenurile de mare viteză din Japonia în timpul unui cutremur

Data publicării:
JR_Central_Shinkansen_700

Aproape zilnic în Japonia au loc seisme, așa că autoritățile din această țară au luat măsuri stricte când vine vorba de siguranță. Una dintre ele se referă la trenurile de mare viteză. Ce se întâmplă cu ele când are loc un seism puternic?

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Inginerii de la Tokaido Shinkansen au dezvoltat un sistem de senzori pe liniile ferate, care este conectat la cei din subteran. Atunci când senzorii din subteran detectează primele mișcări ale unui seism, trimit un semnal către o stație de control, care întrerupe alimentarea trenurilor aflate în zonele afectate iar acestea se opresc.

O altă măsură de siguranță luată de compania feroviară pentru a menține trenurile stabile a fost introducerea unui parapete interior de-a lungul liniei. Iar în cazul unor cutremure mai puternice, cârligele de sub fiecare vagon se agață de parapete și previn deraierea tenului.

Pe 11 martie 2011, sistemul a trebuit să facă față unui test major. Un cutremur cu magnitudinea 9 a lovit Japonia, a durat șase minute și a iscat un tsunami cu valuri ce au atins și 40 de metri, provocând moartea a cel puțin 15.000 de persoane. Peste 2.500 sunt în continuare dați dispăruți.

Senzorii subterani au trimis instant avertizarea și toate cele 50 de trenuri de mare viteză care se aflau în zona periculoasă s-au oprit cu 10 secunde înainte ca seismul să fie resimțit la suprafață.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri