Vladimir Putin, discurs despre starea națiunii: „Nu aspirăm la statutul de superputere militară”

Data publicării:
52a58b8895f9cf3f5b000000

În acest context, liderul de la Kremlin a declarat că scutul american antirachetă, ale cărui elemente sunt amplasate şi în România, este defensiv doar cu numele. Pe de altă parte, Vladimir Putin a acuzat guvernul condus de Dmitri Medvedev pentru starea precară în care se află economia Rusiei.

În intervenţia anuală a preşedintelui în faţa Parlamentului rus, Vladmir Putin a avut numai cuvinte de laudă pentru politica externă şi aproape numai critici pentru cea internă. Liderul de la Kremlin s-a oprit îndelung asupra rolului jucat de Rusia în prevenirea unei intervenţii militare în Siria şi a criticat voalat politica externă a Statelor Unite.

Am fost întotdeauna mândri de ţara noastră, dar nu aspirăm la vreun statut de superputere. Nu atentăm la interesele nimănui, nu ne impunem patronajul asupra nimănui şi nu învăţăm pe nimeni cum să trăiască”, a declarat Vladimir Putin.

Vladimir Putin a anunţat însă că statul rus va aloca apărării peste 500 de miliarde de euro în următorii 10 ani.

Pe de altă parte, aprecierile făcute de cel mai puternic om din Rusia la adresa guvernului condus de Dmitri Medvedev nu au fost deloc măgulitoare.

Trebuie să fim foarte clari aici. Principalele motive ale încetinirii creşterii economice nu sunt externe, ci interne. Dacă vă uitaţi la PIB, care arată bine, ne situăm printre cele cinci economii ale lumii. Dar dacă ne uităm la un indicator-cheie precum productivitatea muncii, ne situăm cu mult în urma principalelor economii”, a precizat președintele Rusiei.

Vladimir Putin a criticat guvernul mai ales pentru modul deficitar în care au fost aplicate directivele venite de la Kremlin. Momentul discursului coincide cu aniversarea a 20 de ani de la adoptarea Constituţiei Federaţiei Ruse.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri