Wizz Air a vândut mai multe bilete decât locuri pentru un zbor Oslo-București. Pasagerii în plus au refuzat să coboare

Data actualizării: Data publicării:
avion al companiei wizz air
Wizz Air a vândut mai multe bilete decât locuri pentru un zbor Oslo-București Foto: Shutterstock

Săptămâna trecută, Wizz Air a fost din nou în centrul unui incident, într-o perioadă în care compania aerienă a anulat mai multe zboruri și sute de pasageri au rămas blocați în aeroporturi din Europa zile întregi. De această dată, s-a suprarezervat un zbor de la Oslo la București, iar biletele au fost vândute și toți pasagerii s-au prezentat pentru îmbarcare. Pentru că cel puțin unul din pasagerii care s-au trezit în avion, în picioare, a refuzat să coboare, a intervenit poliția, iar decolarea a fost întrziată cu câteva ore bune.

Zborul Wizz Air W4 3216 urma să plece de pe Aeroportul Sandefjord Torp din Oslo spre București joi seară, la ora 20:55, dar din cauza situației create a decolat abia după miezul nopții, potrivit simpleflying.com.

Deși nu este neobișnuit ca o companie aeriană să permită un număr mai mare de rezervări decât locuri disponibile, pentru că de multe ori pasagerii se răzgândesc și, de fapt, nu mai ajung să cumpere biletele respective, în acest caz chiar au fost vândute bilete în plus, mai exact trei, după cum precizează sursa citată. Ciudat este că nimeni nu și-a dat seama de eroare la timp.

Așa se face că toți pasagerii cu bilete au urcat la bordul avionului, iar trei s-au trezit că stau în picioare. Doi dintre ei au acceptat să se debarce și să zboare cu o altă cursă, după două zile, timp în care cazarea era asigurată de companie. Însă al treilea pasager, un bărbat de 60 de ani, a refuzat să coboare, așa că s-a ajuns la scandal. În același timp, alți pasageri s-au oferit să debarce, dar au cerut să fie compensați financiar pentru asta, iar compania n-a fost de acord.

Situația a scăpat la un moment dat de sub control și toți pasagerii s-au implicat în scandal. O parte dintre ei și-au îndreptat furia către bărbatul de 60 de ani, în timp ce alții, spre angajații companiei.

Astfel, a fost solicitată intervenția poliției, care l-a evacuat pe bărbatul de 60 de ani. Nu este clar dacă și cum a ajuns acesta în România.

Din cauza acestui incident, avionul a decolat cu o întârziere de aproape 4 ore, la 00:33 și a aterizat la Otopeni la 03:54. Din fericire, întârzierea nu a afectat următorul zbor al aeronavei.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri