Zara a retras de la vânzare un tricou cu o stea galbenă, similară celei impuse evreilor de către nazişti

Data publicării:
tricou zara

 

Acel tricou în stil marinăresc, cu dungi albastre şi albe, pe care era brodată o stea galbenă cu şase colţuri, a fost disponibil doar câteva ore pe site-ul magazinului online al grupului Zara.

"Designul original se inspiră din insignele de şerif din westernurile americane, care sunt adeseori aurii şi au şase colţuri", a precizat un purtător de cuvânt al lanţului spaniol.

"Designul original nu are nimic de-a face cu conotaţiile care i-au fost asociate", a adăugat acelaşi purtător de cuvânt, referindu-se la steaua galbenă pe care evreii trebuiau să o poarte în Germania şi în alte ţări ocupate de către nazişti în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial şi la ţinutele cu dungi verticale ale prizonierilor din lagărele de concentrare.

"Înţelegem faptul că există o anumită sensibilitate în legătură cu acest subiect şi, bineînţeles, ne cerem scuze în faţa clienţilor noştri", a adăugat aceeaşi sursă.

Brandul spaniol, care face parte din grupul Inditex, a fost deja aspru criticat în 2007 pentru comercializarea unei genţi pe care era brodată o svastică. Zara s-a apărat atunci spunând că nu a remarcat svastica de pe acea geantă, care era fabricată de unul dintre furnizorii săi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri