„Zodiac Killer” ar fi fost un zugrav care a murit în 2018, la 80 de ani. Un grup de investigatori a dezvăluit numele lui

Data publicării:
Zodiac Killer
Zodiac Killer FOTO: Profimedia Images

O echipă de investigatori independenți afirmă că, în sfârșit, s-a aflat identitatea lui „Zodiac Killer”, însă autoritățile judiciare nu sunt convinse.

Grupul, intitulat „Case Breakers”, spune că a descoperit o „mină de aur” de dovezi care ar putea lega crimele nerezolvate din anii 1960 de Gary Francis Poste, un zugrav din California care, însă, a murit în 2018, la vârsta de 80 de ani.

Când The Case Breakers a abordat oficialii cu privire la un nou suspect în primăvara trecută, cinci agenții nu au cooperat”, a declarat echipa pentru presa americană, citată de The Independent. „Dar săptămâna trecută, cel care conduce echipa de 10 ani, Thomas J Colbert, a primit un pont de la sursele sale din orașul lui Gary Francis Poste. S-a verificat existența unei adevărate mine de aur cu probe.

„Zodiac Killer” este considerat responsabil de comiterea a cel puțin cinci crime în nordul Californiei, în anii 1968-1969. A devenit celebru scriind scrisori către poliție și presa locală până în 1974, uneori codate, lăudându-se cu crimele sale. Bucăți de îmbrăcăminte pline de sânge au fost incluse în scrisorile sale. El susținea că a ucis până la 37 de persoane.

Acum, cei de la Case Breakers – care este o echipă de peste 40 de persoane cu experiență în aplicarea legii, potrivit site-ului lor – spun că l-au identificat pe Poste drept „Zodiac Killer”.

Printre dovezile obținute se numără un ceas stropit cu vopsea găsit după una din crime, o amprentă de călcâi care se potrivește cu pantofii lui Poste și asemănările dintre portretul întocmit de poliție la momentul crimelor și fotografiile lui Poste. Mai exact, în schițe par să fie marcate cicatricile pe care bărbatul le avea în urma unui accident de mașină.

Înainte ca Gary Francis Poste să moară spune Case Breakers, el a început să dăruiască colecția de arme și muniții unor persoane din oraș, acestea fiind între timp recuperate de investigatorii independenți. Speră să găsească ADN sau dovezi balistice care să-l lege pe Poste de crime.

Însă agențiile oficiale de aplicare a legii sunt sceptice cu privire la aceste date. Totuși, FBI a confirmat că dosarul „Zodiac Killer” este deschis. „Cazul Zodiac Killer rămâne deschis. Nu avem informații noi pe care să le facem publice în acest moment", a precizat FBI pentru CNN în urmă cu câteva săptămâni.

Șeriful Bill Pooley din Tuolumne, zonă în care a fost comisă una din crime, a respins, de asemenea, ideea. Dar cei de la Case Breakers rămân optimiști.

 

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri