Mario Draghi spune că Italia vrea să vadă Ucraina ca parte a Uniunii Europene

Data publicării:
Mario Draghi dă mână cu Volodimir Zelenski în timp ce Klaus Iohannis privește din spate
Draghi a vizitat Kievul alături de Olaf Scholz, Emmanuel Macron și Klaus Iohannis. Foto: Profimedia Images

Prim-ministrul italian, Mario Draghi, a spus că Italia își dorește să vadă Ucraina ca parte a Uniunii Europene Declarația a fost făcută în timpul vizitei sale la Kiev, alături de cancelarul Scholz și președinții Macron și Iohannis.

„Vreau să spun, astăzi, că cel mai important mesaj al vizitei mele de astăzi este că Italia vrea Ucraina în Uniunea Europeană. Și mai vrea și ca Ucraina să aibă statutul de țară candidată la următorul consiliu european și va susține acolo această poziție”, a spus prim-minstrul guvernului Italiei.

Reuniunea Consiliului European va avea loc săptămâna viitoare.

„Ne aflăm într-un punct de cotitură al istoriei noastre. Poporul ucrainean apără în fiecare zi valorile democrației și libertății care se află la fundamentul proiectului european, al proiectului nostru. Nu putem să mai așteptăm, nu mai putem să amânăm acest proces”, a mai spus Draghi.

El a mai spus și că Italia vrea că atrocitățile să înceteze în Ucraina și a cerut din nou pace însă a clarificat că „orice soluție diplomatică trebuie să vină ca urmare a voinței guvernului de la Kiev”.

Citiți și: Klaus Iohannis, la Kiev: „Țara mea a făcut tot ce-i stă în putință pentru a ajuta Ucraina”

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri