Medvedev avertizează Polonia că riscă să îşi piardă statalitatea: „O vom trata exact ca pe un inamic istoric”

Data publicării:
dmitri medvedev
Dmitri Medvedev a avertizat Polonia că este acum considerată un „inamic periculos” de către Rusia. FOTO: Profimedia Images

Fostul preşedinte şi premier rus Dmitri Medvedev a avertizat, joi, Polonia că această ţară membră a NATO este acum considerată un „inamic periculos” de către Rusia şi că şi-ar putea pierde statalitatea dacă va continua pe direcţia actuală, relatează Reuters.

Medvedev, acum vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, a făcut comentariile respective într-un articol de 8.000 de cuvinte referitor la relaţiilor ruso-poloneze.

„O vom trata (n.r. pe Polonia) exact ca pe un inamic istoric. Dacă nu există speranţe pentru reconciliere cu inamicul, Rusia ar trebui să aibă o singură şi dură atitudine cu privire la soarta sa. Istoria le-a livrat cel puţin o dată un verdict nemilos aroganţilor polonezi: indiferent de cât de ambiţioase pot fi planurile revanşarde, prăbuşirea lor ar putea conduce la moartea statalităţii poloneze în integralitatea sa”, a spus Medvedev.

Războiul din Ucraina a făcut ca relaţiile ruso-poloneze, unele deja tensionate, să atingă un nivel minim istoric.

Polonia, care sprijină Ucraina, acuză Moscova de încercare de destabilizare a ţării prin spionaj şi campanii de dezinformare. Rusia a condamnat ceea ce consideră că este o poziţie ostilă a Varşoviei faţă de interesele ruse în Polonia.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri