Milioane de albine au murit din cauza căldurii pe o pistă de avioane din Atlanta

Data publicării:
albine
Milioane de albine au murit din cauza căldurii pe o pistă de avion din Atlanta Foto: Profimedia

Circa cinci milioane de albine care urmau să fie expediate cu avionul către o apicultoare din Alaska au murit după ce au fost lăsate timp de mai multe ore în căldură pe o pistă de avion din Atlanta.

Apicultoarea care aştepta transportul a calificat pierderea drept "devastatoare", a relatat postul de radio KTOO din Alaska.

Sarah McElrea, proprietara magazinului Sarah's Alaska Honey, a povestit că aştepta pe aeroportul din Anchorage (Alaska) o încărcătură conţinând circa 363 de kilograme de albine de la un distribuitor din California.

Ea a declarat că a fost informată că zborul care trebuia să aducă transportul a fost schimbat cu un alt zbor al companiei Delta, scrie Agerpres. Compania aeriană l-a redirecţionat spre Atlanta, de unde un zbor direct urma să-l ducă la Anchorage.

McElrea a fost informată de compania aeriană, la o zi după ce transportul trebuia să ajungă, că unele albine scăpaseră din lăzi astfel că a fost luată decizia ca lăzile să fie mutate afară. Ea a precizat că Delta a refuzat să urce transportul în avion.

McElrea a intrat apoi în legătură prin intermediul Facebook cu un apicultor din Atlanta pe nume Edward Morgan, care a mers la aeroport pentru a vedea ce se întâmplase cu albinele.

Ajuns la faţa locului, Morgan a constatat că majoritatea albinelor muriseră deja din cauza căldurii.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri