Ministerul britanic de Externe l-a convocat pe ambasadorul Chinei după arestarea unui jurnalist BBC la Shanghai

Data actualizării: Data publicării:
barbat retinut de politie in china
BBC acuză că poliția din China l-a reținut și bătut pe unul din jurnaliștii săi care relata din Shanghai. FOTO: Captură Twitter

Ambasadorul Chinei în Marea Britanie a fost convocat la Ministerul de Externe după arestarea unui jurnalist al BBC, care relata de la manifestaţiile împotriva politicii "zero COVID" a regimului la Shanghai, informează agențiile de presă internaționale care citează surse guvernamentale britanice.

Ambasadorul Zheng Zeguang a fost convocat după arestarea cameramanului Edward Lawrence, care - potrivit BBC - a fost "bătut şi lovit cu piciorul" de poliţie la Shanghai.

Ministrul de externe britanic James Cleverly a calificat luni aceste fapte "profund îngrijorătoare", în timp ce un reprezentant al Downing Street 10 a condamnat arestarea "şocantă şi inacceptabilă" şi a declarat că jurnaliştii "trebuie să-şi facă munca fără să se teamă".

Biroul premierului britanic a cerut autorităţilor chineze să-i "respecte pe cei care decid să-şi exprime punctul lor de vedere asupra situaţiei actuale", în timp ce cetăţenii coboară în stradă pentru a se opune politicii draconice de "zero COVID" în ţară.

"În cursul arestării sale, el a fost bătut şi lovit cu piciorul de poliţie", a declarat BBC, reamintește Agerpres. Incidentul s-a produs în timp ce el lucra ca jurnalist acreditat, menţionează compania britanică de radio şi televiziune.

Ministerul de Externe chinez a contestat declaraţia BBC, susţinând că Edward Lawrence nu s-a identificat ca jurnalist, potrivit DPA. 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri