Avion misterios la Chișinău: O parte dintre militarii americani au ajuns deja în Moldova

Data actualizării: Data publicării:
avion american chisinau

Un cititor al „Ziarului NAȚIONAL” de la Chișinău a trimis redacției două fotografii în care a surpins avionul la joasă altitudine.

Solicitându-i-se informații, purtătoarea de cuvânt a Aeroportului Internațional Chișinău a declarat că nu cunoaște nimic despre acest avion și, chiar dacă ar ști, nu ar avea voie să ofere informații. 

Ulterior, serviciul de presă al Ministerului Apărării de la Chișinău a informat că „aeronava C-17 Globemaster III care a aterizat astăzi pe Aeroportul Internaţional Chişinău aparţine Forţelor Aeriene Americane şi are la bordul său o parte a contingentului de genişti din cadrul Regimentului 2 Cavalerie al SUA, care urmează să participe la exerciţiul militar Dragon Pioneer 2016. Ceilalţi militari americani vor sosi sâmbătă, 30 aprilie, pe Aeroportul Internaţional Chişinău, cu o altă aeronavă a Forţelor Aeriene Americane”.

Ulterior, militarii americani se vor deplasa la Iaşi, pentru a prelua tehnica de geniu cu care vor participa la exercițiul „Dragon Pioneer 2016”, care va avea loc pe 3 mai în Republica  Moldova, scrie Ziarul NAȚIONAL.

FOTO: Ziarul NAȚIONAL

Știrea că militari americani vor veni la Chișinău pentru a participa la un exercițiu a generat o adevărată isterie în Republia Moldova, opoziția prorusă amenințând că va bloca punctul de graniță pe unde urmează să treacă din România tehnica militară americană. Militarii americani erau așteptați însă luni, sosirea de vineri nefiind anunțată.

Citiți și:

Replica ministrului apărării din R. Moldova în scandalul „Vin americanii!”
Socialiștii moldoveni vor să blocheze punctul vamal prin care va fi transportată tehnica militară americană
Trupe americane, în marș din România spre Republica Moldova
Liderul socialist Igor Dodon, înfuriat de marșul trupelor americane: E o ocupație militară!
Apărarea antiaeriană din Transnistria, plasată în poziție de luptă după ce un avion românesc ar survola teritoriul
Reacția MAE român la amenințările Tiraspolului
Renato Usatîi: România se pregătește să acapareze Moldova, va fi un nou mare război
Rusia, iritată de ideea unei flote NATO la Marea Neagră. Reacția României

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri