Zeci de angajaţi ai Ambasadei Rusiei de la Chişinău părăsesc Republica Moldova cu o cursă specială

Data actualizării: Data publicării:
sediul ambasadei rusiei la chisinau
Chișinăul a obligat Moscova să-și reducă personalul de la ambasada din Rep. Moldova. Foto: Profimedia

Zeci de diplomaţi ruşi şi familiile lor părăsesc luni teritoriul Republicii Moldova, după ce autoritățile de la Chișinău au decis reducerea personalului de la Ambasada Rusiei, pentru acțiuni de „destabilizare” a țării.

O cursă aeriană specială a aterizat luni pe aeroportul din Chişinău şi urmează să preia reprezentanţii ambasadei ruse. Ulterior, aeronava va transporta diplomaţii la Moscova, relatează site-ul Deschide.md, potrivit Agerpres.

La sfârşitul lunii iulie, guvernul Republicii Moldova a anunţat că numărul diplomaţilor acreditaţi şi angajaţilor „tehnico-administrativi” care activează în cadrul Ambasadei Federaţiei Ruse la Chişinău va fi redus de la peste 80 de persoane la 25.

Decizia Chişinăului a venit „ca urmare a numeroaselor acţiuni neprietenoase faţă de Republica Moldova, care nu au legătură cu mandatul diplomatic, precum şi tentativelor de destabilizare a situaţiei interne din statul nostru”.

În replică, Moscova a anunțat prin vocea purtătoarei de cuvânt a Ministerului de Externe că nu va rămâne fără răspuns.

„Este un nou pas spre distrugerea relațiilor bilaterale din partea regimului de la Chișinău. În dorința sa de a se evidenția în fața sponsorilor săi vestici pe partea de rusofobie, Chișinăul oficial cade la tot mai mari adâncimi, împrumutând activ experiența ucraineană și baltică, precum și măsurile standarde, inclusiv aducerea de ofense publice țării noastre, interzicerea presei de limbă rusă, atacarea limbii ruse”, a spus Maris Zaharova.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri