Nou atac armat în SUA. Agresorul a venit cu mama la spital și a deschis focul în camera de așteptare

Data actualizării: Data publicării:
intrare într-un spital american, păzită de poliție
Statele Unite plătesc un preţ foarte mare pentru răspândirea armelor de foc pe întreg teritoriul lor şi pentru uşurinţa cu care americanii au acces la ele. Foto: Profimedia Images

Un nou atac armat a avut loc, miercuri, în Statele Unite, în orașul Atlanta, capitala statului Georgia. Un bărbat înarmat a deschis focul într-un spital, a ucis o femeie și a rănit alte patru. După atac, agresorul a fugit și a fost arestat după câteva ore, conform poliției americane.

Suspectul a fost identificat de poliţia din Atlanta drept Deion Patterson, un fost agent al gărzii de coastă. Atacul armat a avut loc în jurul prânzului într-o sală de aşteptare a unui spital din oraş.

„Deion Patterson a fost reţinut”, a declarat, în cursul serii, poliţia din Atlanta într-un scurt comunicat pe pagina sa de Facebook, conform AFP, citat de Agerpres.

Victimele au între 25 şi 71 de ani, a precizat poliţia în cursul unei conferinţe de presă anterioare. Toate victimele sunt femei, a spus primarul oraşului Atlanta, Andre Dickens.

Deion Patterson era însoţit de mama sa, care nu a fost rănită, a precizat şeful poliţiei, menţionând că este prea devreme pentru a şti dacă una sau mai multe victime au fost vizate în mod specific. Familia lui cooperează la anchetă.

Statele Unite plătesc un preţ foarte mare pentru răspândirea armelor de foc pe întreg teritoriul lor şi pentru uşurinţa cu care americanii au acces la ele. Ţara are mai multe arme individuale decât locuitori: unul din trei adulţi deţine cel puţin o armă şi aproape unul din doi adulţi locuieşte într-o casă în care există o armă. Consecinţa acestei proliferări este rata foarte mare de deces din cauza armelor de foc în Statele Unite, fără comparaţie cu cel din alte ţări dezvoltate.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri