„Nu faceţi asta!” Biden se aşteaptă ca Iranul să atace Israelul „în curând”

Data actualizării: Data publicării:
joe biden face declaratii
Președintele SUA, Joe Biden. Foto: Profimedia

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat vineri că se aşteaptă ca Iranul treacă „în curând” la acţiune, ca răspuns la o întrebare despre ameninţările iraniene cu represalii împotriva Israelului, şi a lansat un apel Teheranului să nu atace.

„Nu vreau să dau informaţii confidenţiale, dar mă aştept să fie în curând”, a spus preşedintele american, care a răspuns şi la o întrebare privind mesajul pe care doreşte să-l transmită Teheranului: „Nu faceţi asta!”.

„Vom ajuta Israelul să se apere şi Iranul va eşua”, a mai afirmat liderul de la Casa Albă, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

Statele Unite au anunţat vineri trimiterea de întăriri în Orientul Mijlociu, în timp ce Israelul este în stare de alertă în faţa unui posibil atac iranian.

Gruparea şiită libaneză Hezbollah, susţinută de Iran, a anunţat vineri că a lansat „zeci de rachete” asupra unor poziţii israeliene, ca răspuns, potrivit grupării, la atacurile israeliene în sudul Libanului.

Luptătorii Hezbollah au atacat „poziţii de artilerie inamice (...) cu zeci de rachete de tip Katiuşa”, a indicat gruparea într-un comunicat, adăugând că este vorba „de un răspuns la atacurile inamicului împotriva (...) satelor din sud şi a caselor civile”.

Regiunea Orientului Mijlociu şi SUA sunt în alertă în legătură cu un posibil atac din partea Iranului încă din 1 aprilie, când presupuse avioane de război israeliene au bombardat consulatului iranian din Siria.

Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a promis măsuri împotriva Israelului, în timp ce gruparea armată Hezbollah din Liban a declarat că atacul israelian a fost un "punct de cotitură" şi că sprijină dreptul Iranului de a „pedepsi” Israelul.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri