Numărul migranților care traversează Canalul Mânecii a crescut cu 40% în ultimele zile. Sâmbătă, a atins o cifră record

Data publicării:
refugiati in barca si refugiati in apa cu mainile ridicate
Migranții cad victime încercărilor de traversare cu ambarcațiuni nepotrivite. FOTO: Getty Images

Peste 820 de migranţi au reuşit să traverseze ruta periculoasă a Canalului Mânecii în ambarcaţiuni de mici dimensiuni într-o singură zi din weekendul trecut. Este un nou record în criza actuală, informează marţi dpa.

30 de bărci au reuşit să ajungă pe coastele Marii Britanii sâmbătă.

Acest bilanţ eclipsează precedentul record zilnic de 592 de persoane, înregistrat în urmă cu mai puţin de două săptămâni, scrie Agerpres.

Peste 12.400 persoane s-au aventurat în această traversare periculoasă spre Marea Britanie în 2021, conform cifrelor analizate de agenţia de presă PA. Călătoria pe mare a făcut însă numeroase victime, declanşând valuri de tristeţe şi promisiuni repetate de acţiune din partea guvernelor de pe cele două maluri ale Canalului.

În august, un bărbat de 27 de ani din Eritreea a murit după ce, împreună cu alte patru persoane, a sărit din ambarcaţiunea care începuse să se scufunde în Canalul Mânecii.

"Aceste traversări periculoase din ţări UE sigure sunt complet nenecesare, iar noi suntem decişi să anihilăm bandele criminale din spatele lor", a spus Dan O'Mahoney, comandantul unităţii Home Office de combatere a ameninţării traversărilor clandestine.

"Lucrăm împreună cu alte instituţii guvernamentale, precum şi cu parteneri francezi şi internaţionali pentru a răspunde acestei probleme. Ne-am dublat numărul poliţiştilor pe plajele franceze, au împiedicat peste 10.000 de tentative, am realizat aproape 300 de arestări şi 65 de inculpări", a precizat responsabilul britanic. 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri