Numărul persoanelor care trec graniţa Ucrainei spre UE a rămas constant, în ciuda bombardamentelor ruseşti

Data publicării:
Refugiati Ucraina
100.000 de refugiați ucraineni se află încă pe teritoriul României.Foto: Profimedia Images

Agenţia UE pentru protecţia frontierelor, Frontex, a transmis marţi că nu a identificat schimbări semnificative în privinţa numărului de persoane care traversează graniţa Ucrainei spre blocul comunitar, în ciuda atacurilor dure ale Rusiei asupra infrastructurii esenţiale a ţării, informează Agerpres.

În ultima săptămână, 229.542 persoane au părăsit Ucraina pentru o ţară din UE, în timp ce 208.988 persoane s-au întors în Ucraina din blocul comunitar, a transmis Frontex.

De la începutul invaziei ruse la 24 februarie, Frontex a înregistrat 11,9 milioane de intrări din Ucraina în UE şi aproape 9,2 milioane de ieşiri din UE spre Ucraina.

Aceste date nu arată câte persoane au părăsit Ucraina ca refugiaţi de război, în contextul în care Frontex înregistrează de asemenea şi persoanele care trec frontiera pentru scurt timp, cu scopul de a face cumpărături peste graniţă. În plus, refugiaţii se întorc deseori în Ucraina pentru perioade scurte, părăsind apoi din nou ţara.

Conform agenţiei ONU pentru refugiaţi, UNHCR, aproximativ opt milioane de ucraineni au căutat protecţie în străinătate, majoritatea în Polonia.

Ucraina are graniţa cu Polonia, Slovacia, Ungaria şi România, state membre ale UE, precum şi cu Belarus şi Republica Moldova, care nu sunt ţări din blocul comunitar. Cea mai lungă graniţă a sa este cu Rusia.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri