O actriță italiană de filme pentru adulți candidează la președinția Lombardiei: Vreau să fiu noua Cicciolina

Data actualizării: Data publicării:
Priscilla Salerno
Fortunata Ciaco, pe numele de scenă Priscilla Salerno, a anunțat că va candida pentru președinția regiunii Lombardia. FOTO: Instagram

Fortunata Ciaco, pe numele de scenă Priscilla Salerno, a anunțat că va candida pentru președinția regiunii Lombardia, scrie cotidianul La Reppublica. Actrița de filme pentru adulți este susținută de Noul Partid Socialist Italian (NPSI). Ea spune că vrea să fie noua Cicciolina și că luptă pentru drepturile femeilor.

Fortunata Ciaco, în vîrstă de 42 ani, și-a anunțat joi candidatura la alegerile de anul viitor.

"Vi se pare absurd ca o vedetă porno să fie președinte al Lombardiei? Nu este absurd! Cicciolina a fost votată de atâția oameni. Vreau să calc pe urmele ei!", a declarat Priscilla Salerno.

Ilona Staller, cunoscută drept Cicciolina, cântăreață, fotomodel și actriță de filme pentru adulți de origine maghiară, a făcut parte din Parlamentul Italiei între 1987 și 1991, ca membru al Partidului Radical. În 2002 a candidat și la alegerile din Ungaria, dar fără succes.

"Am idei concrete, am propuneri serioase pentru Lombardia. În primul rând, sunt antreprenor în primul rând și apoi că mi-am ales un anumit loc de muncă.  Eu mi-am ales un anumit loc de muncă. Doar în Italia acest job este special, în America este ca și cum ai fi brutar. Sunt implicată de șase ani în politică, eu lupt pentru drepturile femeii. Vreau o lege care să permită femeilor să fie cu adevărat protejate", a spus femeia.

"Mă simt socialistă din toate punctele de vedere. Este un partid care nu are prejudecăți, dă merite celor care trebuie să le aibă. Bettino Craxi, cel mai longeviv șef de guvern din istoria republicii, ar fi mândru de mine!", a mai spus,  Fortunata Ciaco.

"În Lombardia sunt atât de multe lucruri de schimbat: reducerea criminalității, infrastructura, sănătatea, turismul. Față de politicienii actuali, eu n-am șofer și merg cu metroul. Când mă plimb în parc, mi-e frică de hoți de buzunare", a adăugat candidata.

Alegerile vor avea loc anul viitor în cea mai populată și mai importantă regiune din Italia. Lombardia, nordul peninsulei, are în jur de 10 milioane de locuitori.  

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri