O fetiță de trei ani și-a împușcat mortal sora de 4 ani, în Texas

Data publicării:
masina de politie si politist in sua
O fetiță de trei ani și-a împușcat mortal sora de 4 ani, în Texas FOTO: Profimedia Images

Duminică seară, o fetiță de 3 ani și-a împușcat mortal, din joacă, sora de 4 ani, în casa lor din Texas, într-un caz care ilustrează cum nu se poate mai bine consecințele mortale pe care le are politica permisivă a armelor de foc în SUA.

Primul echipaj care a răspuns apelului de urgență a găsit-o pe fetița de 4 ani moartă, în jurul orei 19.30, într-o locuință dintr-o suburbie a orașului Houston, a precizat biroul șerifului într-un comunicat, potrivit The Guardian. În casă se aflau 5 adulți, între care mama și tatăl vitreg, când sora mai mică a luat în mână un pistol semi-automat încărcat și a împușcat-o.

Toți adulții credeau că cel puțin unul dintre ei avea grijă de fete, dar, de fapt, niciunul nu le supraveghea în timp ce acestea erau în dormitor, a declarat șeriful Ed Gonzalez.

Fetița a fost declarată moartă la locul incidentului, dar deocamdată nu se știe dacă vreunul dintre adulți va fi acuzat penal pentru că nu s-a asigurat că arma era pusă într-un loc sigur.

„Este o altă poveste tragică a unui copil care are acces la o armă de foc și rănește pe altcineva. Inimile noastre sunt frânte. Comunitatea este afectată că un copil își pierde viața astfel”, a spus șeriful.

Anchetatorii nu au făcut publice numele fetițelor sau a adulților.

Incidentele armate - atacuri și accidente - din ultimii ani au devenit principala cauză de deces la copiii din SUA, depășind accidentele de mașină, rănirile din alte motive și bolile congenitale. Organizația Everytown for Gun Safety estimează că 19.000 de copii și adolescenți sunt împușcați mortal în fiecare an.

În timp ce atacurile armate din școli, cum ar fi cel în care au murit 19 elevi și doi profesori înregistrat anul trecut în Uvalde, Texas, au fost intens mediatizate, cele mai multe incidente mortale cu arme ale căror victime sunt copii și adolescenți, intenționate sau accidentale, au loc în locuințe și aproape că trec neobservate, mai spune organizația.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri