Sari la conținut

Omagiu adus de fanii „Războiul Stelelor” actriței Carrie Fisher

Sute de fani ai filmelor „Războiul Stelelor” s-au adunat în California pentru a-i aduce un omagiu actriței Carrie Fisher, cunoscută pentru rolul Prințesei Leia Organa din trilogia originală. Fanii au venit cu săbii laser pe care le-au ridicat în aer în onoarea actriței, relatează Huffington Post. Săbiile-laser erau folosite de cavalerii Jedi pentru a-și canaliza Forța în lupta cu adversarii în lumea din „Războiul Stelelor”. 

omagiu Leia

Oameni de toate vârstele s-au adunat în fața unui cinematograf din Anaheim pentru a onora amintirea lui Carrie Fisher, după ce un fan a creat un eveniment pe Facebook în care îi chema pe fanii actriței să îi aducă un omagiu. Sute de oameni au răspuns apelului și au venit cu simboluri din filmul care a făcut-o pe Carrie Fisher faimoasă -„Războiul Stelelor”. 

Imagini și video-uri cu omagiul adus actriței au fost postate pe rețelele de socializare.

Au fost multe emoții, amintiri și a fost omagiată amintirea unei ființe umane extraordinare”, a scris un fan pe Instagram.

 

for carrie #anddebbie #lightsabervigil #carriefisher #downtowndisney #maytheforcebewithyou

O fotografie postată de Val Taylor (@valeatscheese) pe

 

De asemenea, în toate statele din SUA se vor ține în următoarele trei zile priviveghiuri organizate de lanțul de cinematografe Alamo Drafthouse, care va difuza și filme cu Carrie Fisher.

 

Fanii sunt încurajați să își aducă săbiile laser și să se îmbrace în costume din „Războiul Stelelor”.

Actrița Carrie Fisher  a murit marți la Los Angeles în urma complicațiilor după un infarct, la vârsta de 60 de ani. La o zi după aceasta a murit și mama ei, actrița Debbie Reynolds. 

Carrie Fisher a avut o viață tumultuoasă, marcată de dependența de medicamente și droguri și de aventuri amoroase furtunoase, relateză Agerpres, citând Reuters. Moartea sa a survenit la o lună după ce a recunoscut că a avut o aventură amoroasă timp de trei luni cu actorul Harrison Ford, în urmă cu 40 de ani. Dezvăluirea a fost făcută într-un interviu publicat de revista People în care și-a promovat noua sa carte, „The Princess Diarist", lansată recent. Potrivit mărturiilor actriței, relația sa cu Ford a durat trei luni și a avut loc în 1976, în timp ce lucrau la „Star Wars: A New Hope (1977)”, primul film din populara saga creată de George Lucas. În acea vreme Carrie Fisher avea 19 ani, iar Ford avea 33, era căsătorit și tată a doi copii.

 

Fisher a câștigat statului de „sex simbol” în urma filmului „Întoarcerea lui Jedi” (1983) din seria Star Wars, când personajul său Leia apare în bikini de culoare auriu-metalic în timp ce este prizoniera diabolicului Jabba the Hutt. Actrița a declarat în mai multe interviuri că a urât acel costum. 

De asemenea, ea a recunoscut în numeroase interviuri că a fost diagnosticată cu tulburare bipolară și că a suferit de dependență de medicamente, alcool și cocaină o mare parte din viața sa. Ea a mărturisit că a folosit droguri în timpul turnării celui de-al cincilea film al celebrei serii, „Războiul stelelor. Episodul V: Imperiul contraatacă” și că a fost supusă unei terapii cu electroșocuri, relatează AFP. Carrie Fisher a vorbit mereu deschis despre lupta ei cu boala cu care a fost diagnosticată și a devenit o activistă pentru înlăturarea prejudecăților față de persoanele care suferă de probleme psihice. 

Noua trilogie Star Wars a demarat cu „Trezirea forței” în 2015, iar următorul episod urmează să fie lansat la anul. Carrie Fisher a reîmbrăcat costumul prințesei Leia și în cele două filme. Conform site-ului de referință Imdb.com, „Episode VIII'' este în prezent în faza de post-producție și Carrie Fisher a filmat deja toate secvențele în care urma să apară personajul ei.