Orașul care renunță la obligativitatea purtării măștii după 959 de zile. „Acum revenim la normalitate”

Data actualizării: Data publicării:
O persoană aruncă o mască sanitară la gunoi.
Hong Kong pune capăt obligativității de purtare a măștii de protecție în spațiile publice după aproape 3 ani. Foto: Profimedia

Hong Kong pune capăt obligativității de purtare a măștii de protecție în spațiile publice începând de miercuri, 1 martie, după aproape trei ani de când măsura a fost stabilită pentru a limita răspândirea COVID-19, transmite CNN.

Odată cu renunțarea la mască, după 959 de zile, dispare și amenda de peste 1.000 de dolari pentru cei care nu respectau măsura.

Regula a intrat în vigoare pentru transportul public la 15 iulie 2020, iar după două săptămâni a fost extinsă pentru toate zonele publice interioare sau exterioare. Totuși, cei mai mulți din locuitorii din regiunea autonomă chineză purtau deja mască de câteva luni în contextul în care rapoartele privind infectările cu coronavirus se răspândeau, provocând panică.

Anunțul privind renunțarea la obligativitatea de purtarea a măștii de protecție a fost făcut, marți, de liderul orașului, John Lee, într-o conferință de presă. „Acum revenim la normalitate. Abia aștept să văd un zâmbet pe chipul tuturor”, a afirmat acesta.

Hong Kong a eliminat, în ultimele luni, alte câteva măsuri majore impuse pe fondul pandemiei, în special carantina obligatorie pentru toate sosirile internaționale, ceea ce a permis reluarea călătoriilor și revenirea din străinătate a chinezilor care nu își mai văzuseră familiile de la începutul crizei sanitare.

Hong Kong a avut unele dintre cele mai stricte politici din lume în materie de pandemie, impunând, printre altele, o carantina strictă, care la un moment dat a necesitat până la 21 de zile de izolare într-o cameră de hotel, fără a permite accesul vizitatorilor și cu ferestrele închise.

Organizația Mondială a Sănătății recomandă în continuare lucrătorilor din domeniul sănătății să poarte măști. Maria Van Kerkhove, responsabilul tehnic al OMS pentru răspunsul la COVID, a avertizat că virusul „circulă destul de mult necontrolat în lume în acest moment”.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri