„Pandemia de foame”. Doar într-o singură țară, șapte milioane de copii suferă de lipsa alimentelor

Data publicării:
International Women's Day in Afghanistan
FOTO: Agerpres

Mai mult de şapte milioane de copii din Afganistan sunt în pericol să sufere de foame din cauza creşterii preţurilor alimentelor, provocate de pandemia de coronavirus, scrie BBC.

Situaţia din Afganistan este tot mai complicată în contextul în care înţelegerile preconizate de încetare a focului au eşuat, iar pandemia de coronavirus pare că face ravagii în ţară.

Organizaţia Salvaţi Copiii afirmă că o treime din populaţie, care include şi 7,3 milioane de copii se confruntă cu lipsa alimentelor.

ONU a inclus recent Afganistanul pe lista ţărilor cu risc de foamete. Reprezentaţii Programului Mondial de Hrană au avertizat că multe ţări din lume se confruntă cu o „pandemia de foame”.  

Preţurile au crescut în această perioadă când organismele copiilor au nevoie de o nutriţie care să îi protejeze de virus, precizează Salvaţi Copiii, scrie Mediafax. Preţurile, arată statisticile, au crescut cu 23% în ultima lună din cauza cererii care a depăşit stocurile. Aducerea de noi stocuri de alimente este îngreunată de măsurile luate de statele din lume împotriva coronavirusului, dar şi din cauza situaţiei militare complicate.

Chiar şi înainte de pandemie ţara se confrunta cu probleme alimentare având aproape 5 milioane de copii în prag de foamete.

Afghanistanul are probleme majore şi la capitolul sănătate publică, având doar 0,3 doctori la 1000 de locuitori, iar accesul celor mici la ajutor medical este mult limitat.

În ţara din Orientul Mijlociu sunt confirmate peste 2000 de cazuri de infectare cu coronavirus şi s-au înregistat oficial 64 de decese. Cifrele sunt însă bazate pe numărul mic de teste zilnice pe care le efectuează Afganistanul.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri