Papa Francisc și-a anulat audiențele din cauza unei "uşoare stări gripale"

Data publicării:
Papa Francisc
Papa Francisc și-a anulat audiențele din cauza unei "uşoare stări gripale". Sursa fofo: Profimedia Images

Audienţele papei Francisc programate pentru dimineaţa zilei de sâmbătă au fost anulate din cauza unei "uşoare stări gripale", a anunţat Vaticanul într-un scurt comunicat de presă.

"Audienţele Sfântului Părinte programate în această dimineaţă sunt anulate din cauza unei uşoare stări gripale", precizează comunicatul dat publicităţii de biroul de presă de la Vatican, care nu a oferit alte detalii.

Anunţul a fost făcut cu o săptămână înaintea vizitei sale la Dubai, unde suveranul pontif urmează să participe la Conferinţa ONU privind schimbările climatice (COP28). Papa Francisc, care a făcut din protejarea mediului înconjurător unul dintre pilonii pontificatului său, va susţine un discurs aşteptat cu mare interes în cadrul COP28, la Dubai, pe 2 decembrie. Liderul spiritual de la Vatican ar urma să denunţe în acel discurs lipsa de acţiune a ţărilor şi să le îndemne să îşi reducă într-o manieră drastică emisiile de gaze cu efect de seră.

Sănătatea papei Francisc s-a fragilizat în ultimele luni, obligându-l să se deplaseze într-un scaun cu rotile şi alimentând speculaţiile despre o posibilă abdicare a suveranului pontif, după modelul predecesorului său, Benedict al XVI-lea.

Operat la colon în 2021, papa Francisc, liderul spiritual al celor 1,3 miliarde de catolici din lumea întreagă, a suferit două noi spitalizări în 2023, inclusiv una pentru o operaţie abdominală.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri