Peste 1.000 de ruşi şi bieloruşi sunt considerați o ameninţare pentru securitatea naţională a Lituaniei

Data publicării:
oameni pe strada in vilnius
Peste 1.000 de ruşi şi bieloruşi sunt considerați o ameninţare pentru securitatea naţională a Lituaniei. Foto: Profimedia

Autorităţile lituaniene au declarat peste 1.000 de cetăţeni ruşi şi bieloruşi drept ameninţare pentru securitatea naţională, în urma analizei răspunsurilor dintr-un chestionar special, a anunţat vineri Ministerul lituanian de Interne.

Una dintre întrebările din chestionar solicită opinia cu privire la invazia rusă în Ucraina.

Acest chestionar a fost introdus la sfârşitul anului trecut şi trebuie completat de toţi cetăţenii străini în vârstă de peste 18 ani care cer eliberarea sau prelungirea permisului de rezidenţă în Lituania, relatează EFE, citată de Agerpres.

În urma evaluării chestionarelor completate până în prezent, autorităţile de la Vilnius au „identificat” 910 cetăţeni bieloruşi şi 254 de cetăţeni ruşi care sunt „o ameninţare la adresa securităţii naţionale” a Lituaniei, conform unui comunicat emis de Ministerul lituanian de Interne.

Prin urmare, aceşti 1.164 de cetăţeni ruşi sau bieloruşi au interdicţie de intrare în Lituania, aceia dintre ei care solicitaseră prelungirea permisului de rezidenţă, 121 de belaruşi şi 111 ruşi fiind obligaţi să părăsească această ţară.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri