Galerie Foto Pompierii evacuează orașele de lângă Ierusalim, după ce un incendiu de vegetație continuă să se extindă

Data actualizării: Data publicării:
Incendiu de vegetație în apropiere de Ierusalim.
Incendiu de vegetație în apropiere de Ierusalim. Foto: Prodimedia

Incendiul puternic de vegetație izbucnit duminică în jurul Ierusalimului continuă să se extindă, astfel că pompierii au evacuat mai multe comunități din zonă, în timp ce luptă pentru a stinge flăcările ce par scăpate de sub control, relatează Reuters

Nori de fum de la incendiul aflat la aproximativ 10 kilometri est de Ierusalim au ajuns deasupra oraşului. Medicii au anunţat că unele persoane au avut nevoie de ajutor după ce au inhalat fum, dar nu există cazuri grave.

Incendiul, care a devastat pădurile care înconjoară Ierusalimul, este cel mai grav din ultimele decenii, potrivit agenţiei de presă israeliene TPS. Prim-ministrul Israelului, Naftali Bennett, şi-a exprimat speranţa ca incendiul să poată fi ţinut sub control pe parcursul zilei de luni, însă pentru că flăcările s-au extins, pompierii au decis evacuarea comunitățile din jurul orașului. 

De la primele ore ale zilei, opt aeronave de combatere a incendiilor, nevoite să rămână la sol pe timpul nopţii, au reluat luni lupta cu flăcările.

Incendiu de vegetație în apropiere de Ierusalim. Foto: Prodimedia
Incendiu de vegetație în apropiere de Ierusalim. Foto: Prodimedia

Mii de hectare au ars în jurul Ierusalimului

Deşi pompierii încearcă să stingă incendiul de aproape 24 de ore, cel puţin 1.700 de hectare au ars până luni dimineaţă. Potrivit premierului Bennett, mai multe locuinţe din localităţi diferite au fost de asemenea cuprinse de flăcări.

Potrivit unei relatări a Army Radio, poliţia presupune că incendiul a fost provocat de mâna omului, fără să fie neapărat premeditat, ci posibil din neglijenţă, notează AFP, citată de Agerpres.

Potrivit poliţiei, mii de familii din mai multe oraşe au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele şi să se adăpostească.

În timp ce serviciile de urgenţă au permis revenirea rezidenţilor în două dintre localităţile afectate după ce pericolul a luat sfârşit, rezidenţii a trei localităţi nu au primit permisiunea de a se întoarce luni dimineaţă. Armata a oferit elicoptere pentru a sprijini eforturile de evacuare.

Ministerele mediului şi cel al sănătăţii au avertizat în legătură cu ''niveluri foarte ridicate de poluare atmosferică'' în mai multe zone din apropiere de Ierusalim. Copiii şi femeile însărcinate au fost sfătuiţi să nu iasă din locuinţe pe cât posibil.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri