Povestea lui Islam, copilul care a salvat 100 de oameni din masacrul de la Moscova: „Sincer să fiu, mi-a fost foarte frică”

Data actualizării: Data publicării:
adolescent pe un stadion
Islam Kalilov are 15 ani și este elev de liceu în Moscova FOTO: Telegram/ The Moscow Times

Un adolescent care lucrează part time la Crocus City Hall, sala de spectacole din Moscova unde a avut loc masacrul de vineri, a impresionat o lume întreagă cu curajul său, după ce a reușit să salveze în jur de 100 de oameni din infernul declanșat de atacatori.

Islam Kalilov are 15 ani și este elev de liceu în Moscova. Familia lui provine din Republica Kârgâzstan. În momentul în care s-a declanșat atacul, a văzut un grup mare de oameni alergând, numai că într-o direcție greșită. El le-a deschis ușile și i-a convins să-l urmeze pe o cale sigură, spre exterior.

„Mi-am dat seama că, dacă nu reacționez, aș putea muri și ar muri și mulți alții din jurul meu. Sincer să fiu, mi-a fost foarte frică”, a declarat Kalilov pentru Moskva Online, citată de The Moscow Times. El a estimat că a condus aproximativ 100 de oameni spre exterior, la loc sigur.

„Când eram în mulțime și mă îndreptam spre ușă pentru a o deschide, m-am gândit că cineva ar putea veni de pe scări sau de pe scara rulantă și ar putea arunca o grenadă sau să înceapă să tragă în noi. Slavă Domnului că nu s-a întâmplat și am reușit să deschid ușa la timp și să-i las pe toți să iasă”, a mai spus adolescentul.

Kalilov, care lucrează de aproximativ un an la Crocus, a spus că el și alți angajați au fost instruiți despre cum să acționeze în situații de urgență, astfel că a știut exact cum să facă evacuarea.

„Nu mă consider un erou. A fost pur și simplu o parte a jobului meu... Este mai bine să te sacrifici decât să lași sute de oameni să moară”, a mai spus el.

Cel puțin 137 de persoane, inclusiv trei copii, au fost ucise în atacul sângeros de vineri seară.

Mai multe personalități publice l-au laudat pe Kalilov pentru curajul lui.

Morgenstern, un rapper rus celebru de origine turcă bașkir, i-a oferit adolescentului 1 milion de ruble (10.785 de dolari) pentru a-i mulțumi pentru curaj. Islam a spus că va folosi banii pentru a acoperi datoriile familiei.

Clubul de fotbal Spartak din Moscova l-a invitat pe licean la o întâlnire specială cu jucătorii echipei și i-a oferit un abonament pentru meciurile de acasă ale echipei.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri