Președintele Poloniei: Este nevoie de o nouă concepție strategică a NATO după invazia rusă din Ucraina

Data publicării:
Andrzej Duda
Președintele Poloniei, Andrzej Duda, a venit în vizită oficială la București și a fost primit de președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni. Foto: Inquam/George Călin

Președintele Poloniei, Andrzej Duda, aflat în vizită oficială la București, spune că în situația actuală, generată de invazia rușilor în Ucraina, este nevoie de o nouă concepție strategică a NATO. Duda a fost primit, marți, de președintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

„Având în vedere ceea ce s-a întâmplat în Ucraina, fără precedent, o agresiune a Federaţiei Ruse împotriva acestei ţări suverane, având în vedere ocuparea care avansează, având în vedere criza care este legată de aceasta, criza de securitate, pentru noi, dar şi pentru întreaga Europă, se poate spune că şi pentru întreaga lume, avem nevoie de o concepţie nouă a NATO (...)

În primul rând, noua concepţie strategică a NATO, care acum este în curs de elaborare, trebuie să ia în considerare aceste schimbări, care în mod firesc au fost generate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei şi acest lucru trebuie luat în considerare în viitor”, a spus preşedintele polonez, potrivit traducerii oficiale.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri