Prima execuție din ultimii 12 ani, în Nevada. Statul va folosi un cocktail netestat de substanțe

Data publicării:
scott

Un bărbat din Nevada, SUA, condamnat pentru că a ucis mai multe persoane și a tranșat un tânăr de 22 de ani, în urmă cu 16 ani, va fi executat pe 11 iulie. Aceasta va fi prima execuție din ultimii 12 ani din statul Nevada, iar deținutul va fi executat folosind un cocktail încă netestat de substanțe chimice, scrie Sky News.

Scott Raymond Dozier a fost condamnat la moarte în 2007, pentru mai multe crime comise în Phoenix și Las Vegas. Decizia judecătorului de a-l condamna la moarte a venit după ce procurorii au arătat că Dozier a tranșat-o cu un fierăstrău pe una dintre victimele sale, un tânăr de 22 de ani împreună cu care vindea droguri, apoi i-a ascuns rămășițele într-o valiză.

El urmează să fie executat pe 11 iulie, când îi va fi administrată o injecție letală. Aceasta va conține un amestec de substanțe care nu a mai fost testat până acum. Decizia a atras critici aprinse ale grupurilor de activiști, după ce au existat cazuri în care deținuții au murit în chinuri, după ce injecțiile le-ar fi fost administrate greșit.

Pe de altă parte, Dozier, în vârstă de 47 de ani, i-a adresat o scrisoare judecătorului, în care spune că nu îi pasă cum va muri și și-a exprimat dorința de a fi executat cât mai rapid.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri