Prima ţară europeană care ia în calcul să ridice restricţiile impuse de pandemie. Decizia va fi anunțată luni

Data actualizării: Data publicării:
Salzburg Travel Destination
FOTO: Getty Images

Austria ar putea deveni una dintre primele ţări din regiune care slăbesc restricţiile impuse din cauza pandemiei. Guvernul analizează ultimele date pentru a vedea dacă s-ar putea relua activităţile publice, scrie Bloomberg.

Guvernul condus de Sebastian Kurz va analiza datele privind numărul cazurilor de infecţie şi urmează să aplice un plan de relansare treptată a economiei, a anunţat cancelarul austriac.

„Să nu ne grăbim să tragem, însă, concluzii doar pentru că există unele semnale pozitive. Dar vă pot promite că, dacă datele ne permit, vom face tot ce putem pentru a reveni la normalitate pas cu pas”, le-a spus Kurz parlamentarilor austrieci.

În același timp, Kurz i-a îndemnat pe austrieci să persevereze cu măsurile de distanțare socială și i-a rugat să se abțină de la sărbătorirea vacanței de Paște cu un număr mare de prieteni.

Liderul în vârstă de 33 de ani a purtat o mască de față înainte și după discursul său.

Statisticile vor fi analizate duminică, iar măsurile vor fi anunțate luni.

Austria a fost una dintre primele țări europene după Italia, care a închis școlile și magazinele. În ultimele zile, Guvernul lui Kurz a adăugat printre măsurile obligatorii și purtarea obligatorie a măștii de protecție.

Restricțiile care vizează limitarea contactului între oameni au reușit să reducă creșterea noilor infecții la mai puțin de 5% pe zi. Numărul de decese zilnice a scăzut timp de patru zile consecutive în această săptămână, vineri fiind înregistrate zece decese, bilanțul total fiind de 168.

La nivel mondial numărul persoanelor infectate a depăşit pragul de un milion. Cele mai multe cazuri confirmate sunt în Statele Unite, Italia și Spania.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri