Primele imagini cu muncitorii blocați de nouă zile într-un tunel din India. Salvatorii le-au cerut să zâmbească la cameră și să salute

Data actualizării: Data publicării:
muncitori prinsi in tunel
O cameră video a surprins imagini cu cei 41 de muncitori blocați într-un tunel din statul Uttarakhand din India. FOTO: Profimedia Images

O cameră video a surprins imagini cu cei 41 de muncitori blocați într-un tunel din statul Uttarakhand din India, pentru prima dată după nouă zile.

Imaginile au fost filmate cu o cameră endoscopică introdusă într-o conductă nouă forată în tunel luni și prin care salvatorii le-au trimis muncitorilor prima masă caldă – orez și linte - din 12 noiembrie, când tunelul unde lucrau muncitorii s-a prăbușit. Până acum, ei au primit doar gustări trimise printr-o țeavă mai îngustă, scrie BBC.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Luni seara, salvatorii au reușit să introducă o țeavă cu diametrul de 15 centimetri în tunel Au atașat o cameră video mică pentru a-i filma pe bărbații blocați. Într-un videoclip difuzat presei, salvatorii pot fi văzuți cum comunică cu muncitori pe care reușesc să îi vadă. Un oficial le cere bărbaților să vină în fața camerei, să zâmbească și să facă semn cu mâna, iar muncitorii fac întocmai.

De asemenea, salvatorii le-au cerut să își spună numele și le-au promis că îi vor fi scoși curând. Comunicarea pare să aibă loc prin walkie-talkie, deoarece unul dintre bărbații din videoclip ține gadgetul în mâini.

muncitori-tunel-profimedia1
O cameră video a surprins imagini cu cei 41 de muncitori blocați într-un tunel din statul Uttarakhand din India. FOTO: Profimedia Images

Bărbații, dintre care mulți poartă căști de protecție și jachete, pot fi văzuți stând în semicerc lângă cameră.

Oficialul le spune apoi oamenilor că acea conductă va fi curățată în curând și că apoi vor primi apă. Unii colegi ai muncitorilor au spus că sunt fericiți să-și revadă prietenii după atâtea zile.

„I-am văzut pe cameră, dar acum aștept să-i văd în carne și oase”; a spus Rahul Ameen, care are doi prieteni prinși înăuntru.

Noua țeavă este mai lată decât cea introdusă anterior și prin care puteau fi trimise doar anumite gustări precum fructele uscate.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri