Primul ostatic american eliberat de Hamas are 4 ani. E o fetiță care și-a văzut părinții uciși, tatăl o ținea în brațe când a murit

Data actualizării: Data publicării:
avigail idan
O fetiță de patru ani a devenit primul ostatic cu cetățenie americană care este eliberat de Hamas. FOTO: X - Aviva Klompas

O fetiță de patru ani a devenit primul ostatic cu cetățenie americană care este eliberat de Hamas. Părinții ei au murit în atacurile din 7 octombrie. Ea face parte din grupul de 14 ostatici eliberați în a treia zi de aplicare a acordului de încetare a focului.

Acord pentru care Hamas ar negocia prelungirea cu două până la 4 zile, conform AFP. Statele Unite doresc, de asemenea, o extindere a perioadei, până la eliberarea tuturor ostaticilor. Premierul Benjamin Netanyhau nu se opune, însă avertizează că, după aceea, armata israeliană își va continua în forță operațiunile de eliminare a tuturor membrilor Hamas. 

Avigail a fost cu familia ei în kibutz-ul Kfar Aza în 7 octombrie. Părinții ei au fost uciși în timpul atacului, în timp ce cei doi frați ai ei s-au ascuns și au fost ulterior salvați. Verișoara mamei ei a declarat pentru Sky News că tatăl lui Avigail o ținea în brațe când a fost împușcat. Ea a supraviețuit și a mers la casa vecinilor ei, familia Brodutch, dar mai târziu a fost răpită de teroriști, împreună cu familia unde se adăpostise, scrie BBC.

Atunci avea doar trei ani. A împlinit patru ani în timp ce a fost ținută ostatică.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Carmel Edan, bunicul lui Avigail Idan: "A fost oau! Nu mi-a venit să cred până nu am văzut-o. Pur și simplu nu-mi venea să cred. Acum sunt puțin mai ușurat, nu ușurat complet pentru că fericirea este amestecată cu lipsa lui Roy și Smadar (părinții uciși ai lui Abigail)."

Joe Biden, președintele Statelor Unite: "Ea (Avigail Idan, n.red.) a îndurat lucruri de neimaginat. Slavă Domnului că e acasă, nici măcar nu-mi pot imagina bucuria... Aș vrea să fiu acolo, să o țin în brațe. Continuăm să facem presiuni, pentru ca și alți americani să fie eliberați. Nu ne vom opri până când toți ostaticii ajung înapoi la cei dragi".

Yael Ciechanover, jurnalistă Ynet: "Nu e nicio îndoială că povestea lui Avigail, din cauza a ceea ce s-a întâmplat cu părinții ei, Roy și Smadar, a fost cea mai dură pe care am auzit-o până acum. Dar sper... Este un copil puternic, din câte am auzit. Așa că sper că va trece peste asta."

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri